N-au avut nici o sansa

miercuri, 02 martie 2011, 22:26
2 MIN
 N-au avut nici o sansa

Politehnica: D. Walker (6, 1×3), Pinzaru (1), Alaiba (9), Gavrilescu (6, 2×3), Necula (7) apoi Cioroiu (2), Mitachi (4), Ionescu (2), Nica si Cront.

Sepsi: Parau (15, 1×3), Vass (2), Gardin (7), Hutanu (6), Vescan (18) apoi Nwafor (12, 1×3), A. Walker (9), Kerekes (3), Socs (4) si Csillag.

Prezenta intr-o competitie in care nu si-a pus nici o speranta, echipa ieseana de baschet feminin a fost eliminata aseara din Cupa Romaniei, dupa doua infringeri categorice. Daca in tur, la Sf. Gheorghe, Politehnica a pierdut la peste 50 de puncte diferenta, rezultatul de aseara a fost unul cu putin mai blind dar suficient de consistent. Plecata din start cu ideea de a da credit jucatoarelor mai putin folosite, formatia gazda a abordat intilnirea fara doua titulare, Panait si Tatarinova (ambele cu probleme gripale), altele doua, Walker si Pinzaru, bifind si ele minute mai putine in teren. Intr-o formula in care doar Alaiba a jucat tot meciul si n-a facut-o chiar rau, gazdele au avut probleme dintre cele mai mari in fata unor adversare cu foarte multa experienta si o cota mult superiora. Sub panouri raportul de recuperari a fost net in favoarea oaspetelor (44-20), acolo unde Gavilescu, Necula si ulterior Ionescu nu aveau cum sa cistige duelul cu fosta internationala Vescan, cu Hutanu si apoi cu americanca de 1.96 m, Andrea Walker. Greu le-a fost si celorlalte jucatoare gazda, care au strapuns cu greu barajul defensiv al adversarului iar greselile au abundat in conditiile in care Anemarie Parau a reusit 8 interceptii iar Kerry Gardin a facut 5, americanca adusa din Israel si care a jucat in 2009 in campionatul profesionist american (WNBA) fiind la debutul sau pentru Sepsi. Asa ca, dupa ce a apasat puternic pe acceleratie in primul sfert si si-a asigurat avansul necesar, echipa oaspete a lasat-o mai moale, a mai operat modificari in efectiv insa a continuat sa creasca diferenta pentru un maxim inregistrat in finalul intilnirii.

Celelalte rezultate din mansa secunda a turului II: ICIM Arad – Rapid Bucuresti 97-38, CSM Satu Mare – Teleorman Alexandria 53-61 si CSU Alba Iulia – SCM Craiova 69-69.

ICIM Arad, CSM Satu Mare, Sepsi Sf. Gheorghe si SCM Craiova s-au calificat la turneul final al competitiei.

Comentarii