„Ne mai trebuie patru jucatori”

miercuri, 20 ianuarie 2010, 23:16
5 MIN
 „Ne mai trebuie patru jucatori”

– Domnule Grigoras, au aparut elemente iesite din tipar in ultima zi plina a cantonamentului din Poiana Brasov?

– Ignatov a acuzat dureri la genunchi si a iesit din antrenamentul de dimineata, doctorul spunind ca ii va face un examen RMN simbata, iar Ilie a ratat antrenamentul de dupa amiaza, spunind ca resimte unele dureri. Amindoi nu cred ca vor face alergarea de joi dimineata, dinaintea plecarii spre casa. Sper sa nu fie nimic grav si duminica, atunci cind vom relua pregatirea, sa fie apti.

– Ce concluzii ati tras dupa primul stagiu centralizat al anului?

– Jucatorii au raspuns corespunzator conditiilor foarte bune de antrenament, refacere, cazare si masa pe care le-au avut. Sint multumit de modul in care s-a lucrat, desi programul nu a fost deloc usor. Nu au existat probleme deosebite, micile necazuri medicale aparute incadrindu-se in sfera normalului unei astfel de perioade. Din pacate, acest aspect, al pregatirii fizice de calitate, nu ajunge pentru a avea un retur cit de cit linistit, subtirimea lotului fiind evidenta pentru toata lumea.

– S-a tot spus ca pe parcursul cantonamentului vor aparea citeva noutati in echipa. Faptul ca Poli e sigura acum doar de Cuciula va face pesimist?

– Daca si eu devin pesimist, atunci trebuie sa inchidem si sa plecam acasa cu totii! Eu sint, in continuare, convins ca vom reusi sa acoperim posturile deficitare din echipa, chiar daca e putin cam tirziu pentru acest lucru.

– Care sint posturile deficitare la care faceti referire?

– In conditiile in care pe Mihajlov il vad, la ora actuala, drept o solutie pentru postul de fundas dreapta, la concurenta cu Straut, stam destul de rau la stoperi. Munteanu este singura certitudine aici, in conditiile in care Ilie va sta in retur la fiecare cartonas galben, Cuciula este, acum, doar o promisiune, la fel ca si Straton. Nici postul de fundas stinga nu este acoperit. Costache a avut un tur slab, pe Acsinte trebuie sa-l vedem la meciuri. iar Badic nu are experienta. Ne mai trebuie apoi un inchizator care sa suplineasca absenta lui Milea, de aceea regret faptul ca Pintilii, despre care aveam referinte bune, nu a mai vrut sa vina la noi. Nu in ultimul rind, e obligatoriu nevoie de un virf de valoare, capabil sa rezolve problema golului. Daca pe aceste patru posturi imi vin jucatori pe care sa pot conta si care sa aiba timp sa se integreze in echipa, voi fi mult mai linistit in privinta returului. Altfel…

 

– In cazul in care nu se perfecteaza transferurile pe care le asteptati, e posibil sa apelati la vreunul dintre jucatorii lasati acasa?

– Nu. S-a stabilit ca Pecnik, Buta, Bratu, Bersnjak, Tincu si Palimaru vor pleca, asa ramine.

De-acum incepe greul

– Am alunecat rapid spre ceea ce intereseaza pe toata lumea, transferurile. Nu vreau sa trecem prea repede peste modul in care s-a lucrat in Poiana. La testele dinaintea plecarii spre munte, Birladeanu a fost primul. Acum?

– Cit a lucrat, tot el a fost in frunte, foarte aproape fiind Straut, Bujor, Mihajlov si Straton.

– S-a pastrat si ordinea la coada, unde apareau Bilba si Ilie?

– Da, dar trebuie precizat ca s-au incadrat mereu in ritmul pe care l-am cerut.

– Cum s-au comportat jucatorii noi?

– Cuciula, Acsinte si Agbleta nu au ratat nici un antrenament, tinind ritmul fara probleme. Daca pe Cuciula il stiu si la joc, el pregatindu-se in tur alaturi de noi, de aceea fiind data si unda verde achizitionarii lui, transferul ultimilor doi depinde de modul in care se vor prezenta in amicalele pe care le vom avea in perioada urmatoare.

– De Negru nu ne-ati spus ca ar fi ratat vreun antrenament. A fost bine tot cantonamentul?

– Din fericire, da! Ca fotbalist n-am avut ce-i reprosa nici in tur. Prin modul in care s-a pregatit in Poiana ne-a dat sperante ca a trecut peste lipsa de incredere pe care a avut-o pe finalul anului.

– Cum s-au descurcat jucatorii tineri?

– Din pacate, Avramia, care este crud inca, si Tofan, care, la fel ca multi dintre componentii lotului, a avut dificultati serioase la exercitiile la sala de forta, au clacat. Badic a tinut ritmul, la fel ca si Caragea, la care se simte experienta acumulata in liga secunda. Surpriza placuta a fost Buhusi, despre care v-am spus ca poate fi revelatia returului, in cazul in care va avea acceasi atitudine si un psihic bun. Eu sper ca si alti jucatori care au fost folositi mai putin in tur sa faca saltul in retur.

– Jucatorii s-au bucurat cind au terminat ultimul antrenament tare?

– Da, insa i-am temperat repede. Le-am spus ca greul abia acum incepe si ca ma vor ruga sa mai facem alergari, acolo unde doar plaminul conteaza. Va incepe o perioada in care e nevoie si de tehnica si de minte, la lucrul cu mingea, la jocuri, in care apare adversitatea adversarului, necesitatea controlului balonului, demonstrarea faptului ca esti capabil sa gindesti rapid, sa iei decizii bune.

– Care este programul zilelor urmatoare?

– Vineri si simbata sint zile libere, duminica avem un antrenament, luni, marti si miercuri ne pregatim in Copou, urmind ca de joi sa incepem cantonamentul din Antalya, unde vreau sa cristalizez echipa pentru retur. Avem sapte jocuri perfectate, sase cu echipe de prima liga din strainatate si unul cu Viitorul Constanta, formatia lui Gica Hagi, ce trage la promovarea in liga a doua. Eu sper ca in week-end sa se clarifice numele jucatorilor care vor fi transferati, iar in Turcia sa putem deveni echipa care sa aiba toate argumentele necesare ducerii luptei pentru indeplinirea obiectivului.

 

Cad tintele Politehnicii

Dupa ce Daniel Pancu a ales TSKA Sofia in dauna Politehnicii, ieri, un alt jucator vizat de formatia ieseana, Mihai Pintilii, a spus "pas" ofertei echipei din orasul in care s-a format, preferind sa mearga la International Curtea de Arges. Anuntul a fost facut de antrenorul echipei argesene, Ionut Badea, care a spus ca fotbalistul devenit liber de contract dupa neintelegerile cu Jiul Petrosani a semnat un angajament pe trei ani cu International. Interesant este ca Pintilii ii anuntase marti pe oficialii din Copou ca este in drum spre Iasi, pentru a semna cu Poli! Asteptat ieri, raspunsul vizavi de achizitionarea de la Dinamo a altor doua tinte mai vechi, fundasul stinga Eugen Craciun si atacantul Georgian Paun, s-a aminat iarasi, Poli avind o promisiune verbala din partea "ciinilor" privind cedarea celor doi fotbalisti care au evoluat in tur la Astra Ploiesti. La aceasta ora, in afara celor doi, Iasul ii mai are in vizor pe stoperul Salif Nogo (Jiul Petrosani) si virful Vali Badea (liber de contract dupa rezilierea angajamentului cu Universitatea Craiova).

Comentarii