Nu va impiedicati de astia!

miercuri, 13 septembrie 2006, 23:58
3 MIN
 Nu va impiedicati de astia!

Dupa ce am vazut Steaua redebutind in Liga Campionilor, asteptam astazi comportari bune si din partea celorlalte doua echipe romanesti, Dinamo si Rapid, care disputa primele manse in turul I al Cupei UEFA. Daca ele vor reusi sa treaca acest hop (incluzind si retururile de peste doua saptamini) vor intra pe tabloul grupelor Cupei UEFA. Anul trecut am avut trei echipe in acele grupe, acum avem sanse doar cu doua, intrucit Steaua a „tradat” competitia care i-a adus succesele din ultimii doi ani, pentru mult mai prestigioasa Liga a Campionilor. Dupa cum am mai mentionat intr-un articol anterior, punctele obtinute de Dinamo si Rapid sint mai importante decit ale Stelei, intrucit adversarii sint mult mai accesibili, chiar daca nu sint chiar Sliema si Hibernians Paola.
Skoda Xanthi – Dinamo Bucuresti (ora 19,00, TV Sport)
Skoda Xanthi are un statut in campionatul elen similar celui al clujenilor de la CFR, echipa din nordul Traciei fiind cea mai buna din Grecia, in afara celor trei granzi, AEK, Panathinaikos si Olympiakos. Coincidenta nu se opreste aici, antrenorul de astazi al elenilor fiind un fost jucator, pe vremuri, al clujenilor, Ioannis Matzourakis. Ca multe echipe din fotbalul de astazi, Skoda are un lot multinational, cu polonezi, unguri, cehi, gruzini, brazilieni, italieni, francezi, etc. in lot. Vedetele echipei sint Zizis Vryzas, atacantul impins, si campion european cu Elada la Euro 2004, si nigeriano-polonezul Emmanuel Olisadebe, care, nefiind pus la punct cu pregatirea fizica, nu intra in vederile lui Matzourakis pentru aceasta partida. Din fericire, Skoda Xanthi a pornit anevoios noul campionat, aflindu-se pe ultimul loc dupa trei etape, in urma unor infringeri, in deplasare la mai-marii Greciei (1-2 cu Olympiakos, 0-1 cu Panathinaikos) si un egal alb pe teren propriu, cu Ergotelis.
Cu totul alta este situatia „ciinilor rosii”, care au avut un start furibund in campionat, sase victorii din tot atitea meciuri, astfel incit marea problema a antrenorului Mircea Rednic este rularea celor trei virfuri de clasa, Danciulescu, Niculescu si Ganea, toti intr-o forma de zile mari. „Puriul” nu va beneficia de aportul lui Adrian Cristea, dar mizeaza si pe crescendo-ul lui Margaritescu, si pe impetuozitatea benzii drepte africane, Blay – Zé Kalanga.
Skoda: Pizanowski – Wisio, Korsos, Antzas, Paviot – Quintana, Manso, Zuela – Barkoglu, Labrakos – Vryzas.
Dinamo: Matache – Blay, Moti, St. Radu, Pulhac – Zé Kalanga, Margaritescu, Tames, C. Munteanu – Danciulescu, Niculescu.
Arbitri: Novo Panic – Miroslav Miric, Mujo Tutun (Bosnia-Hertegovina).
Rapid – Nacional Madeira (ora 20,00, TVR 1)
Nici Nacional Madeira, adversarul Rapidului, nu sta pe roze. Echipa din mijlocul Atlanticului este singura din liga lusitana care a pierdut ambele meciuri, e drept cu 0-1 (cu concitadina Maritimo Funchal si cu Sporting Lisabona, pe teren propriu), in consecinta, ocupind ultimul loc dupa doua etape. Cu 13 brazilieni in lot, formatia antrenata de Carlos Brito are probleme grele cu apararea, in frunte cu portarul elvetian Diego Benaglio, dupa cum a constatat antrenorul secund rapidist Marian Rada, care i-a spionat pe lusitani in meciul cu Sporting. Spre deosebire de Dinamo, Rapidul nu se poate lauda cu un inceput perfect de campionat, pierzind citeva puncte care pot atirna greu la final. In general, lotul Rapidului este complet, cu exceptia noii achizitii Ionut Mazilu, inca nerefacut. In linia mediana ar putea reveni Marius Maldarasanu, dar e greu de crezut ca Razvan Lucescu il poate folosi inca din primul minut pe „play-maker-ul” giulestean, de-abia refacut dupa o absenta de pe gazon de aproape un an. O alta problema este linia ofensiva, in care isi disputa un loc Ryan Griffiths si Lucian Burdujan (ultimul, remarcat in meciul cu Vasluiul), Viorel Moldovan si Mugurel Buga fiind certitudini.
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, Lazar, E. Dica, Karamian – Griffiths, Moldovan, Buga.
Nacional: Diego – Pataças, Cardozo, Avalos, Alonso – Chainho, Cleber, Bruno, Juliano – Cilikov.
Arbitri: Radek Matejek – Jan Filgas, Vladimir Gona (Cehia).

Comentarii