Numai victoria!

vineri, 17 septembrie 2010, 22:10
2 MIN
 Numai victoria!

Clubul Sportiv Municipal Universitar Politehnica Iasi va aparea astazi pentru a doua oara in fata propriilor suporteri, echipa ieseana urmind a primi replica formatiei ALRO Slatina, pregatita de fostul international al Craiovei, Corneliu Papura. Desi oaspetii reprezinta o echipa nou-promovata iar gazdele vizeaza promovarea, meciul nu este asa de dezechilibrat cum sugereaza statutul celor doua adversare. Asta pentru ca Iasul are serioase probleme de lot iar oltenii s-au intarit serios in aceasta vara.

Poli nu poate conta astazi pe cinci jucatori de baza, Panc, Drida si Tincu, toti fiind suspendati in urma unor cartonase rosii, Manea si Marian Tanasa, ambii plecati in Iran, in cautarea unui contract generos. In plus, noua achizitie, Cohen, nu va putea evolua iar Robert Neagoe este incert, mijlocasul nereusind sa participe la antrenamentul de ieri, ultimul dinaintea partidei, In ceea ce-i priveste pe oaspeti, acestia au in lot mai multi jucatori experimentati, cei mai cunoscuti de ieseni fiind stoperul Kalai si mijlocasul stinga Cristi Constantin, ambii fosti jucatori ai FC Politehnica.

Elementele de mai sus au fost si centrul de greutate al conferintei de presa organizata ieri in Copou, cind antrenorul CSMU Poli, Ionut Popa a declarat: "Desi oaspetii reprezinta o echipa nou promovata, ne asteapta un joc extrem de dificil. Asta pentru ca ei au in lot mai multi jucatori care au evoluat la nivelul primei ligi, in timp ce noi avem o multime de absente. Avem trei suspendati, doi jucatori plecati in Iran, iar lui Cohen nu-i permite religia sa joace, din cauza unei mari sarbatori a Israelului. Chiar daca sintem descoperiti, nu avem voie decit sa tintim victoria". Tehnicianul, care, in conditiile serioasei crize de efectiv, a anuntat ca il va titulariza pe Baiano, desi brazilianul abia a semnat cu Poli, mai are o grija inaintea meciului de astazi: arbitrajul. "Dupa trei etape in care am luat patru cartonase rosii, ma astept la orice din partea arbitrajului. Eu si asa spuneam ca arbitrii nostri sint slabi. Pe foamea asta insa, problemele sint mai mari… De fapt, nici nu ar trebui sa ma mai mire ceva de vreme ce Romania a ajuns o jungla, o tara in care lumea a ajuns sa te laude cind furi si in care cel mai tare este ala care da din gura sau da cu pumnul" a precizat Popa.

Biletele de intrare la meci costa 5 lei la peluze si 10 lei la tribune.

Politehnica ar putea incepe meciul in formula: Anghelache – Al. Manea, Vlaicu, Panait, Eze – Baiano, Sarghe – A. Neagoe, Cl. Ionescu, R. Neagoe – Palimaru.

Arbitrii partidei sint: Ciprian Amarandei (Vaslui); Eduard Cringasu (Ploiesti), Valentin Cristea (Calarasi). Observatori: Costin Toma (Piatra Neamt); Dan Dumitru (Focsani).

Comentarii