O decizie stranie

Subtitlu

miercuri, 03 noiembrie 2010, 00:01
3 MIN
 O decizie stranie

Dupa ce a ocupat locul sase la Cupa Europei de la Split si a ratat intrarea in semifinale, echipa ieseana de popice CFR Olimpia ACB s-a multumit macar cu celalalt obiectiv indeplinit, participarea in Liga Campionilor, varianta aparuta dupa ce echipa slovaca Inter Bratislava isi declinase din start intentiile de participare in aceasta competitie. La brat cu iesenii, a urcat si alta echipa romaneasca, CFR Cluj, care desi a terminat abia pe locul sapte la Cupa NBC a profitat de faptul ca patru dintre formatiile clasate mai sus nu s-au inscris in liga. Pentru clujeni istoria parea sa se repete, dupa ce anul trecut au jucat in turul inaugural al ligii venind de pe locul sase in NBC. Programul era clar, incrucisarile cunoscute din capul locului si validarea oficiala a venit prin mail de la Federatia Internationala de Popice-Bowling (FIP-B) pe 19 octombrie. Asa ca CFR Olimpia ACB se pregatea de confruntarea cu nemtii de la SKV Rot-Weiß Zerbst, cu primul meci in deplasare pe 27 noiembrie, in vreme ce clujenii de la CFR erau gata de o noua deplasare in Croatia, la Zadar. Bomba a explodat insa ieri atunci cind oficialii federatiei internationale au operat modificari si au scos ambele formatii romanesti din calendar. Motivul invocat se refera la distributia locurilor ramase libere, o modificare iminenta de regulament care acorda locurile neocupate din Cupa Europei si Cupa NBC doar echipelor necalificate dar mai bine clasate la Cupa Mondiala, in cazul de fata Makpetrol Skopje (locul 9) si RC Strasbourg (locul 10). Conducatorii echipei iesene au primit consternati aceasta decizie. "Nu-mi vine sa cred ce se intimpla. Se schimba regulamentul din mers. Pai nu tot ei ne-au trimis in urma cu doua saptamini programul oficial, plus o adresa legata de achitarea taxei de participare in competitie?", se intreaba Radu Pipa, presedintele CS CFR Iasi.

Brusca schimbare de macaz a oficialilor eminamente germani din conducerea FIP-B este pusa de ieseni pe seama unor probabile presiuni facute de conducatorii de SKV Rot-Weiß Zerbst, care au insistat foarte mult in ultima perioada pe varianta disputarii ambelor manse in Germania. "Cred ca am gresit grav cind n-am dat curs insistentelor nemtilor de a juca ambele meciuri in deplasare. Ne-au facut diverse propuneri,  insa am refuzat pentru ca am vrut sa fim demni si am dorit sa aducem la Iasi un meci de Liga Campionilor si implicit pe cistigatoarea en-titre.", a mai completat Pipa.

Pe de alta parte presedintele clubului iesean clameaza si lipsa de reactie a conducatorilor federatiei nationale care au avut informatii in acest sens in urma prezentei la recentele Mondiale din Austria. "Secretarul general Novac stia de doua saptamini dar nu ne-a spus nimic. Ciudat este si faptul ca pina inclusiv ieri (n.r. – luni) noi inca mai duceam tratative cu cei de la Zerbst. Acum nu mai stiu ce-i de facut dupa ce am si platit avans pentru bilete de avion. O sa facem un protest oficial din partea clubului pentru ca cei de la federatie nu se baga desi palma care s-a dat e mai degraba adresata lor. Nu-mi fac sperante ca se va schimba ceva insa nici nu putem accepta sa fim calcati in picioare fara sa reactionam intr-un fel.", a mai adaugat Radu Pipa.

Comentarii