Oful "piticului"

joi, 26 octombrie 2000, 23:00
3 MIN
 Oful "piticului"

Nu descopar America daca spun ca cei mai iubiti fotbalisti sint de gasit in rindul mijlocasilor cu glezne "fine" sau a atacantilor "atenti" cu portarii adversi, lasindu-le goluri drept amintire. De aceea, poate cei mai iubiti fotbalisti care au imbracat tricoul "alb-albastru" in ultimii ani sint actualul goleador de Giulesti, Daniel Pancu sau fostul tandem "arc-sageata" Kereszy-Dobrea care facea ravagii prin apararile adverse. Toti cei trei "muschetari" amintiti au facut parte din echipa care promova in urma cu 5 ani in prima liga, in urma memorabilului baraj de la Brasov cu Electroputere Craiova. Acolo, unul din cei mai buni jucatori ieseni a fost Danut Munteanu, un fundas care s-a incapatinat sa contrazica regula amintita. Maniera in care murea pe teren pentru culorile echipei, jocurile de exceptie facute la Poli, dragostea vesnica dovedita Iasului, indiferent de locurile pe unde l-a purtat cariera si chiar ultimele gesturi facute vizavi de Poli l-au facut pe cel care este si acum strigat "Piticul" sa mearga la inimile suporterilor ieseni.
Astazi, chiar daca unora nu le vine sa creada, Danut Munteanu "schimba prefixul", el ajungind la "borna 30". "Amintiri cit am adunat in acesti ani ar stringe cineva intr-o viata de om. Indiferent pe unde m-au purtat pasii, pe la loturile nationale de juniori, tineret sau olimpic, la Steaua, Tirgu Mures sau Bacau, sufletul mi-a ramas mereu la Iasi. De altfel, chiar daca am pierdut, poate, trenul spre echipa nationala cind am renuntat la Steaua pentru a ma intoarce la Poli, nu regret nimic din ce am facut deoarece in viata nu conteaza numai banii", a spus Munteanu, adaugind ca a refuzat oferta tentanta a Ceahlaului pentru a pune umarul la salvarea FCM Poli. "Din pacate", mai spune "Piticul", "ceea ce se intimpla acum la echipa depaseste cu mult puterea de imaginatie. Chiar si in ceea ce ma priveste am fost in mod repetat pacalit. Mi s-a promis de o multime de persoane influente ale orasului ca va fi obtinuta dezlegarea de la Bacau pentru a putea ajuta echipa si din teren. Nu s-a rezolvat nimic! Cind am acceptat sa devin antrenor secund fara sa iau un ban, ni s-a promis sprijin total. Urmarea? Si eu si Nelu (n.n – antrenorul principal, Ioan Cimpeanu) am ajuns de multe ori sa vorbim singuri. Nici macar baietii, care au fost alaturi de noi la instalare, nu se omoara pe teren, daca nu pentru echipa, macar pentru prestigiul lor".
Ca la orice aniversare vine vorba si de cadouri. "Nu vad oomul care sa nu se bucure de vreun cadou. Nici Onasis cred ca nu refuza asa ceva!" glumeste cu jumatate de gura Munteanu care adauga: "Cel mai frumos cadou, ar fi primul succes ca antrenor, in meciul de simbata, cu Farul. Asta nu depinde insa numai de mine. Poate la fel de mare bucurie mi-ar produce-o doar obtinerea dreptului de joc, adica dezlegarea de la Bacau. La cite visuri mi-am facut insa nici nu vreau sa ma mai gindesc".
Ce-ar fi insa daca fotbalistii ieseni ar trece si peste faptul ca FCM Poli nu a reusit sa le achite nici macar jumatate din salariu, adica 400 000 de lei si ii vor face miine un cadou antrenorului lor secund si o surpriza (pentru unii placuta, pentrul altii, nu prea…) iesenilor? (Ovidiu MINEA)
Antrenorul Cimpeanu va sta in poarta
Problemele de lot care aproape sufoca FCM Poli Iasi (reamintim ca in meciul de miine, cu Farul, vor lipsi capitanul echipei, Urdaru, Medeleanu, Gheban si Serban) a constrins luarea unor masuri extreme. Astfel, dupa ce a fost vazut doar la citeva antrenamente, mijlocasul de 20 de ani, Cinca, fost pe la Constructorul Craiova, ar putea fi legitimat pina la ora meciului cu Farul Constanta si nu ar fi exclus ca el sa apara chiar pe teren. O rotatie sigura este cea a portarilor, antrenorul principal Ioan Cimpeanu primind ordin de la conducere sa-l inlocuiasca pe Stoian care a avut o forma slaba in ultimele etape. (Ovidiu MINEA)

Comentarii