Penibles sans frontieres

Subtitlu

vineri, 09 decembrie 2011, 23:22
2 MIN
 Penibles sans frontieres

Nu stim, inca, daca in istoria echipei feminine de handbal feminin mai exista o infringere mai jenanta decit aceasta, din ultimul meci disputat de elevele lui Radu Voina in acest campionat mondial. Te cuprinde mila si jalea cind iti amintesti de meciurile istorice facute in compania Frantei in ultimii ani, fie cistigate, fie pierdute. Practic, sperantele au durat doar aproximativ zece minute: Oana Chirila a marcat prima, am condus cu 2-1, 5-4, 6-5, 7-6, iar Talida Tolnai a aratat, in aceasta perioada, ca seamana un pic cu portarul providential de anul trecut. De la 7-6, insa, frantuzoaicele au luat jocul in serios, inscriind patru goluri consecutive. Diferenta a crescut progresiv, chiar si atunci cind Oliviere Krumbholz a folosit rezervele, iar in finalul reprizei s-au consemnat opt puncte in favoarea jucatoarelor franceze. Inceputul partii secunde a semanat a "razboi ciudat", chiar daca Franta nu juca impotriva Germaniei. Frantuzoaicele s-au aratat relaxate, romancele plictisite, ele reusind doua goluri in primele zece minute. Perioada in care adversarele, asa relaxate cum erau, au inscris de sase ori. Dindu-si seama ca nu exista nici un pericol, echipa Frantei s-a distantat in ultimele 15 minute, aducind scorul final la 39-20. Ultimul gol a fost inscris de… portarul echipei franceze! Pentru Romania au marcat: Oana Manea 4, Iulia Curea 3, Daniela Babeanu 3, Oana Chirila 3, Valentina Ardean 2, Ramona Farcau 2, Adina Fiera 2, Florina Chintoan 1.

Luni, cu Croatia

Romania incheie grupa C la egalitate cu Japonia!!! Culmea ironiei, este ca niponele nu si-au imaginat cit de penibila va fi imaginea egalei sale, altfel ar fi fortat mai mult in meciul cu Cuba, cistigat cu 32-24 (16-9). Doua goluri in plus ar fi urcat Japonia pe locul III, inaintea tricolorelor. In grupa D, Danemarca a invins Suedia cu 20-19 (9-8) si a cistigat grupa, urmata de Croatia si Suedia. Echipa Romaniei va intilni, in optimile de finala, luni seara, de la ora 21:15, impotriva Croatiei. In caz de calificare (mai crede cineva in asta?) tricolorele ar putea intilni Norvegia in sferturi.

Salvarea vine cu avionul

 "Daca jucam asa, ca si cu Franta, n-avem nici o sansa mai departe. M-a dezamagit jocul de azi, infringere la 19 goluri. Nu inteleg ce se intimpla, astept sa plec acolo, sa vorbesc cu antrenorul, cu fetele, poate pricep ceva apoi. Oricum, merita felicitari pentru calificare, insa maniera de joc nu ajuta deloc. Este sub asteptarile tuturor. Luni deja jucam in optimi, din ce imi dau seama acum, cu Croatia, sper doar sa nu ajung prea tirziu, pentru ca eu abia marti voi fi acolo. Ma gindeam la cu totul alt joc al echipei noastre, cand am rezervat biletele de avion. Sortii ne-au dat soare pe strada noastra in grupa, acum sa vedem, urmeaza Croatia. Sper sa fie totul bine" (Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal)

Comentarii