Piturca – uluitor: "Echipa mea a jucat bine"!

vineri, 12 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Piturca – uluitor: "Echipa mea a jucat bine"!

Dupa cum se stei, nationala de fotbal a Israelului a invins, miercuri, reprezentativa Romaniei, cu 2-0 (1-0), intr-o partida amicala disputata pe stadionul "Steaua". Au marcat Ronen Harazi in minutul 17 si Badir in minutul 65. Arbitrul bulgar Kamen Alexiev, care a fost ajutat de asistentii romani Vasile Avram si Nicolae Sterea, a condus urmatoarele echipe:
Romania: Stelea – Contra, Ciobotariu, Lupescu, Selymes (Rosu ’73) – D. Petrescu, D. Munteanu, Gilca – Craioveanu (C. Munteanu ’63), Ad.Ilie, Moldovan (Ganea ’70).
Israel: Davidovici – A. Harazi (Talkar ’83), Ghrayib (Telesnikov ’87), Shelah, Ben-Shimon – Benado, Banin, Bercovicz (Tikva ’34), Nimny (Tal Banin ’75) – R. Harazi (Sivilya ’83), Badir (Zitoni ’85).
In ceea ce ne priveste, credem ca partida cu Israel, dincolo de caracterul sau de meci amical de pregatire, a fost pierduta din punct de vedere tactic. Antrenorul Piturca a incercat o formula cu trei atacanti, ceva in stilul nationalei Frantei, dar linia de mijloc a fost cvasi-inexistenta. Cu doi mijlocasi de banda (Dan Petrescu, pe dreapta, pe postul care obisnuit joaca la Chelsea, si Dorinel Munteanu pe cealalta parte), omul din centrul liniei mediane ar fi trebuit sa fie, credem, creierul echipei, lucru greu de cerut lui Gilca, obisnuit cu sarcini defensive. Si daca Adrian Ilie, un jucator de mare valoare, a incercat citeva actiuni pe cont propriu, randamentul lui Viorel Moldovan si Craioveanu, dependent mult de "servanti", a fost practic nul. Apararea a suferit din cauza lipsei unui libero autentic (improvizatia cu Lupescu poate fi considerata un esec), a formei slabe a lui Ciobotariu si a neindeplinirii sarcinilor specifice din partea celor doi laterali, Contra si Selymes. Daca mai adaugam si gafa lui Stelea la cel de-al doilea gol, tabloul echipei nationale este complet. A fost o zi nefericita, din care speram ca Piturca va sti sa traga invatamintele de rigoare. Pentru ca, in meciurile oficiale, asemenea erori nu se pot scuza.
Dupa meci, cei doi antrenori au spus:
Victor Piturca: "Il felicit pe Shlomo Sharf pentru victoria obtinuta astazi. Consider ca echipa mea a jucat bine in unele momente, dar a ratat ocaziile pe care le-a avut. In ceea ce ma priveste cred ca nu am reusit sa-i mobilizez pe jucatorii mei. Voi analiza, pe caseta, aceasta partida, urmind sa trag concluziile in urma acestei infringeri."
Shlomo Sharf: "Sint foarte fericit ca am invins a doua oara reprezentativa Romaniei, la Bucuresti. Meciul a avut un ritm alert, iar formatia noastra a jucat bine pe contraatac. Am observat in jocul Romaniei lipsa unui coordonator cum a fost, in trecut, Gheorghe Hagi. Doresc echipei nationale a Romaniei calificarea la Campionatele Europene din anul 2000." (GIN)

Comentarii