Poli are concurenta

marți, 27 martie 2001, 23:00
2 MIN
 Poli are concurenta

Pe marginea preluarii valoroasei grupe de copii nascuti in 1986 a FCM Poli de catre "AS CF Noua Generatie" au aparut multe controverse, mai multe persoane din anturajul gruparii din Copou avansind mai multe scenarii "troiene". Vorbele au ajuns si la urechile vicepresedintelui clubului particular, Paul Costas, care a tinut sa prezinte situatia clubului din al carui trident de conducere mai fac parte alti doi fosti mari fotbalisti ai Iasului, Vasile Simionas (presedinte) si Mircea Ursu (secretar). "De 5 ani aproape tot greul la aceasta grupa a fost dus de mine si de sponsorii, dupa care am umblat sa ma ajute. Dupa ce in 1998 am cucerit titlul de campioni nationali iar in 1999 ne-am clasat pe locul 6, timp de doi ani jucatorii nu au participat la nici o competitie oficiala si puteau fi luati de oricine. Totusi, am incheiat un protocol cu Poli prin care grupa va trece la <<Noua Generatie>>, insa toti jucatorii vor trece gratis la Poli la virsta senioratului. Abia in ipoteza in care vor fi vinduti ulterior, se va imparte profitul in cote egale. Din cele 50% care ni se cuvin, clubul isi va pastra 3%, restul de 97% urmind a fi cedate finantatorilor nostri" a spus fostul portar al lui Poli.
Din punct de vedere al dotarii, elevii pregatiti de Nucu Antohi se pot lauda ca au de departe cele mai bune conditii din Iasi (chiar si in comparatie cu echipa mare!): turnee in tara si strainatate, cantonamente de vara si de iarna, antrenamente studiate pe casete video, echipament si mingi la discretie, vitaminizare si controale medicale periodice la dr. Deac de la Policlinica Sportiva, etc. Chiar astazi, grupa amintita pleaca la Chisinau la invitatia clubului particular Abus ’96 (care are un teren sintetic de 150 000 $!), actiune pusa la dispozitie de "Bruni Food", unul din sponsorii traditionali ai juniorilor.
Planurile de viitor ale grupei pregatita de Nucu Antohi sint ambitioase. "Nu credem ca vom ajunge la nivelul <<Scolii Dobrin>>, unde directorul centrului cistiga 1000 $ pe luna, grupa de chinezi care activeaza acolo fiind selectionata dintr-un milion de copii, intr-o perioada de 3 luni, dar si noi avem sperante. In vara, vom pleca intr-un turneu de aproape o luna in Anglia, Belgia si Olanda, apoi participam la o Cupa a cluburilor particulare, organizam intre 4 si 6 mai turneul zonal al campionatului national de juniori la categoria de virsta 1986, echipa noastra fiind campioana judetului iar pe 27 si 28 aprilie vom organiza <<Cupa Noua Generatie>>" a mai spus Costas.
In afara de grupa lui Nucu Antohi, "Noua Generatie" se anunta un mare rival pentru Poli daca gruparea din Copou nu va tine pasul cu noile cerinte. Astfel, gruparea particulara a organizat grupe de copii si la categorii de virsta mai mici, 1988 si 1989 (Mihai Romila), 1990, 1991,1992 (Dan Cananau), produsele care vor fi scoase urmind a fi exclusiv proprietatea noii alternative ce s-a nascut in Iasi la nivelul copiilor si juniorilor. (Ovidiu MINEA)

Comentarii