Poli, campioana amicalelor

miercuri, 25 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Poli, campioana amicalelor

Se stie ca, inainte de a incepe campionatul, FCM Poli Iasi a avut rezultate de invidiat in partidele de verificare. Moda aceasta se pare ca se continua si in meciurile-scoala din ultima perioada. Astfel, dupa ce in urma cu doua saptamini s-a impus fara probleme pe stadionul Nena in fata FC Unirea 2000, cea mai tare echipa de C ieseana la ora actuala, Poli a mai bifat ieri dimineata un succes in fata ocupantei locului 4 a seriei I din esalonul trei. Astfel, pe stadionul "Emil Alexandrescu", "gazdele" au invins net, cu 3-0, golurile fiind reusite de Murgu (2) si Matinca.
Trecind peste rezultat, trebuie remarcat ca evolutia jucatorilor a fost total schimbata in bine fata de meciurile oficiale ceea ce nu face decit sa confirme faptul ca problemele echipei sint, in primul rind, la nivelul organizarii si a pregatirii psihologice. La Poli a evoluat si Cinca, un mijlocas de 20 de ani trecut pe la Constructorul Craiova, care a lasat o prima impresie favorabila antrenorilor Ioan Cimpeanu si Danut Munteanu, ultimul, fiind printre cei mai buni de pe teren in ciuda faptului ca de aproape o luna nu a mai facut nici un antrenament.
Nu trebuie omis si faptul ca jucatorii Unirii au fost putin obositi ieri dupa amicalul disputat marti, la Roman, in fata Laminorului. Rezultatul divizionarei C, 3-3 (doua goluri Dragoi si unul Bozianu) confirma inca o data cele amintite in numerele anterioare ale "Monitorului" referitoare la lipsa unei diferente imense intre nivelul "lanternei" Poli si a colegelor de serie care ocupa pozitii fruntase in clasament. In plus, remiza din amicalul de la Roman arata faptul ca, dupa chinurile de anul trecut, Unirea pare a fi apucat-o pe un drum bun, pe linga jocul destul de placut ochiului si rezultatele obtinute subscriind la acest lucru.
Acest fapt se spera a fi confirmat si duminica, pe stadionul Nena, cind va avea loc primul cuplaj rugby-fotbal din istoria Iasului, FC Unirea 2000 urmind sa joace de la ora 13.00 cu Rulmentul Birlad, dupa ce in deschidere, de la ora 11.00, Poli Agro Romtelecom va juca cu Dinamo in prima liga rugbistica a tarii. (Ovidiu MINEA)

Comentarii