Poli ramine in Divizia A

miercuri, 18 mai 2005, 23:00
4 MIN
 Poli ramine in Divizia A

Bacau: Bogdan – Apostol, David, Bojescu, Ganea – Codreanu (’62 – Petcu), M. Croitoru, Raducan (’79 – Matei), Gheorghiu – Cursaru (’56 – Doltea), Tanasa. Antrenor: Cr. Popovici.
Iasi: Arcanu – Bernard, Onut, Ad. Ilie – T. Petre, Miclea, Mitruc, Gavatorta (’70 – Stanciu), Rednic – Bilba (’69 – Palimaru), Onofras (’86 – Bogdanovic).
Arbitri: Sebastian Coltescu – Nicolae Marodin, Dan Rosu
Observatori: Mircea Stoenescu, Dan Dragos Craciun.
Cartonase galbene: Rednic, Stanciu
0-1, min. 71: centrare Pacurar de pe dreapta, in partea opusa si Miclea a inscris, din coltul careului mic.
Dupa cum s-a jucat prima repriza a meciului de la Bacau, cei prezenti zimbeau, gindindu-se ca egalul avantajeaza ambele echipe. Parea sa fie, mai degraba, un joc 11-11 cu o minge, decit o partida de fotbal autentica. Sugestiv este faptul ca, pe parcursul unei reprize de fotbal (prima) nici una dintre echipe nu a trimis vreun sut pe poarta. Singurele momente care au trezit spectatorii din amorteala au fost suturile lui Cursaru (min. 4, 30 si 40) si actiunea periculoasa a lui Bilba (’39), finalizata, insa, defectuos.
Repriza secunda incepe cu dominarea copioasa a gazdelor, care au fortat victoria, dar Arcanu a parat formidabil suturile lui Narcis Raducan (’51) si Codreanu (’59). Atrasi, insa, de mirajul portii adverse, bacauanii au lasat culoare largi in aparare, ceea ce a permis iesenilor lui Ionut Popa o performanta care ar umple de invidie orice antrenor italian: un sut pe poarta # trei puncte! Acest eveniment s-a produs in min. 71, cind Stanciu l-a deschis pe Pacurar, acesta a pasat lui Miclea, care a dat lovitura de gratie. Forcingul final al gazdelor a fost steril, fara orizont, doar „telefonul” lui Narcis Raducan intretinind palidele sperante. In concluzie, o victorie neasteptata a iesenilor (avind atitia titulari lipsa!), care se vede salvata de retrogradare, cu trei etape inainte de final, meciul de la Bacau insemnind ultimul din aceasta editie de campionat, care a fost abordat sub imperiul emotiilor.
Zece pentru suporteri!
& Pentru prima data in Divizia A, primarul Gheorghe Nichita a insotit echipa intr-o deplasare, impreuna cu citiva colaboratori & Venind vorba de primari: obisnuit cu masini luxoase, fostul primar al Bacaului si, in continuare, presedintele de onoare al FCM, Dumitru Sechelariu, a venit la stadion cu un „Renault Clio”, la dreapta soferului, intrucit a avut carnetul suspendat La tribuna oficiala, la doua scaune distanta de Sechelariu, a stat fostul presedinte al clubului iesean, Pavel Hodea& Alte VIP-uri prezente pe stadion, deputatul Petru Movila si fostul sef al IJP Iasi, comisarul Stefan Alexa & Galeria Iasului a invins net pe cea a gazdelor, scor 400-50 (suporteri). In total au fost cca 2000 de spectatori & Fanii ieseni si-au cerut scuze pentru lovirea lui Ionut Popa, prin doua bannere pe care scria: „Din Banat pina la Iasi / te rugam sa nu ne lasi” si „Nea Popica iti multumim / noi din suflet te iubim!” . In general, suporterii ieseni s-au comportat exemplar, incurajindu-si in permanenta echipa. Fara obscenitati& Echipa ieseana a avut trei capitani de echipa in acest meci: Bilba, Pacurar si Bogdanovic & La sfirsitul meciului, Sechelariu i-a spus, ironic, presedintelui Gheorghe Chivorchian: „Multumesc pentru prestatie, Gica!”
Declaratii la cald
Dumitru Sechelariu: „Sint dezamagit de rezultat, de la vara voi reconstrui echipa, cu jucatori de la satelitul din Divizia C. M-am saturat de jucatori ca Narcis Raducan, care face poze pe gazon. Nu renunt la echipa, pentru ca nici unul dintre noi nu poate renunta la copiii sai. Am fost impresionat de galeria Iasului”
Gheorghe Nichita: „Astept sa se repsecte traditia Iasului fotbalistic: dupa doi ani consecutivi in Divizia A, inca 10 echipe. Am vorbit cu Sechelariu, pentru ca e frumos sa nu uiti oamenii cind le este greu. Vom lupta in ultimele trei etape pentru un loc cit mai sus, pentru a obtine mai mult din drepturile de televizare”.
Ionut Popa: „Un egal ar fi fost mai normal. In viata mea nu am intilnit asemenea manifestari de simpatie, nici macar la Arad, unde am antrenat cinci ani si eram extrem de iubit. Ma bucur ca am reusit sa folosesc jucatori care au evoluat mai putin, ca Stanciu si Palimaru.
Cristi Popovici (antrenor, FCM Bacau): Sint profund dezamagit, pentru ca locul X pe care ni l-am propus a fost ratat. Noi vom juca fotbal adevarat pina in ultima etapa” (Ovidiu MINEA)
De ce nu putem retrograda?
Victoria obtinuta de Poli la Bacau face ca echipa ieseana sa nu mai poata retrograda in Divizia B nici macar teoretic (vezi clasamentul). Poli are o distanta de noua puncte, fata de Apulum Alba Iulia, aceeasi pe care o detine FC Arges si Gloria Bistrita. Cum iesenii au scoruri directe favorabile fata de formatia din Alba Iulia (1-0, 1-2), cu Gloria mai are de jucat, singura situatie defavorabila iesenilor ar fi putut fi o egalitate in trei cu FC Arges si Apulum. Dar aceste doua echipe se vor intilni, in penultima etapa, la Alba Iulia, astfel incit nici aceasta posibilitate nu este operanta. Calculele sint, pur si simplu matematice, pentru ca daca Universitatea Craiova este virtual retrogradata, FC Brasov are o sansa infinitezimala, Apulum are si ea sanse extrem de putine de salvare. (GIN)

Comentarii