Prima verificare pentru Poli

vineri, 18 iulie 2003, 23:00
2 MIN
 Prima verificare pentru Poli

La finele primei saptamini de pregatire din aceasta perioada, fotbalistii de la Poli Unirea si-au facut bagajele pentru cantonamentul de la Cimpulung Moldovenesc, unde vor pleca astazi. Inainte de urcarea la munte, jucatorii ieseni vor disputa un meci amical, de la ora 10, pe terenul II din Copou, cu juniorii ieseni de la Noua Generatie, care conduc la jumatatea campionatului national seria moldoveana. Formatia pregatita de Nucu Antohi s-a intors dintr-un cantonament de la Brasov, unde a mai disputat alte 2 jocuri amicale (2-1 cu Romradiatoare Brasov si 1-3 cu formatia de tineret a FC Brasov), pe linga cele amintite deja in ziarul nostru.
Partida de azi va avea un pronuntat caracter de verificare, antrenorii Vasile Simionas si Narcis Ciocirlan urmind sa ia un prim contact cu o pleiada de jucatori noi. Ieri, presedintele Marius Stan si vicepresedintele Pavel Hodea, care s-au deplasat iarasi prin tara dupa achizitii, anuntau ca astazi vor putea fi urmariti la lucru, ca noutati, citiva jucatori tineri – fundasul dreapta Chivu (Poiana Cimpina, via Dinamo), mijlocasul stinga Cristea (Cimpina, via Dinamo) si portarul Visinescu (Tricolorul Breaza, via Rapid), ultimul ajungind de ieri in Copou – alaturi de altii mai rutinati, portarul Branet (FC Vaslui) si fundasii Cercel (Bucovina Suceava – ce poate evolua pe stinga sau la marcaj) si Sorin Balan (Gloria Buzau, ce joaca atit pe dreapta cit si pe stinga), care s-au alaturat vechilor jucatori ieseni si lui Paraschiv (Midia), Alexa (Zimbru Chisinau) si Buteseaca (FC Vaslui), ce se pregatesc de la inceputul saptaminii cu Poli. Pe lista de achizitii a conducatorilor ieseni se mai afla portarul Ilie (Cimentul Fieni) datorita faptului ca goal-keeperul Astrei, Florin Radulescu, a ales varianta FC Arges.
Numele jucatorilor care vor fi opriti in lotul care se va deplasa la Cimpulung va fi anuntat dupa testul din cursul diminetii de astazi. Nu este exclus ca antrenorii gruparii din Copou sa conteze pentru aceasta perioada si pe citiva jucatori tineri de la echipe iesene de C sau de la Noua Generatie.
Contracte in ceata
Dupa cum «Ziarul de Iasi» v-a informat deja, incepind de ieri si pina pe 22 iulie, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, in loc de fotbal sau alte manifestari sportive, se vor derula cuvintari religioase si ritualuri de botez ale martorilor lui Iehova. Incercind sa aflam ce cistiga Poli de pe urma acestei actiuni (antrenorul Vasile Simionas, a declarat ca si-ar fi dorit ca testul de astazi, cu juniorii de la NG, sa se joace pe terenul mare si nu pe Copou II), am ramas in ceata. Conducatorii clubului au declarat ca la echipa nu va ajunge nici un leu, de inchirierea bazei ocupindu-se administratorul arenei, RAJAC Iasi. Purtatorul de cuvint al regiei, Tudor Tudose a recunoscut acest lucru, insa a refuzat sa faca publica valoarea contractului avind ca obiect stadionul ce apartine orasului si este renovat din bani publici, invocind confidentialitatea intelegerii! (Ovidiu MINEA)

Comentarii