"Ciinii rosii" latra la olteni

miercuri, 08 noiembrie 2000, 00:00
2 MIN
 "Ciinii rosii" latra la olteni

Astazi au loc sapte din cele opt meciuri ale optimilor de finala ale Cupei Romaniei la fotbal. Partida cea mai interesanta va avea loc pe stadionul "Trivale" din Pitesti, intre Universitatea Craiova si Dinamo Bucuresti, un derby de traditie in fotbalul romanesc, intre doua dintre cele mai in forma echipe ale acestui campionat. Craiovenii au invins in ultima etapa, greu, pe teren propriu, pe FCM Bacau, in timp ce Dinamo a prins o zi mai slaba la Bistrita si, datorita si unui arbitraj potrivnic a pierdut cu 3-1. Miza acestui meci este mai mare pentru dinamovistii bucuresteni, antrenorul Cornel Dinu aflindu-se cu securea deasupra capului, in timp ce oltenii par a fi mai mult concentrati pe campionat, in care ocupa o neasteptata pozitie secunda, in urma Stelei. Partida de la Pitesti va incepe la ora 14,00 (cu o ora inainte de startul celorlalte meciuri) si va fi transmisa in direct pe TVR 1.
Un alt meci interesant se va disputa la Focsani, pe stadionul "Milcovul" intre Rocar si Ceahlaul Piatra Neamt.Cele doua echipe s-au intilnit recent, la Piatra Neamt, gazdele cistigind cu 2-0, intr-un meci in care vedeta a fost arbitrul Sorin Burloiu. Alte partide care opun intre ele Divizionare a sint Otelul Galati – Gloria Bistrita (la Brasov) si Steaua – Foresta Suceava (la Buzau). Interesante sint meciurile in care evolueaza liderele celor doua serii ale Diviziei B. La Tirgoviste, Sportul Studentesc primeste replica Argesului, iar la Baia Mare, revelatia sezonului, echipa locala antrenata de Ion Tataran va da piept cu Rapidul intr-o partida cu mari ambitii. Situata pe o pozitie deloc multumitoare, formatia giulesteana ar putea incerca sa se reabiliteze prin Cupa, apropiindu-se de un loc pe viitorul tabloul european. In sfirsit, la Plopeni, FC National intilneste pe Metrom Brasov, echipa din partea a doua a clasamentului Diviziei B, seria 1.
Avancronica etapei de Cupa s-a semnat astazi, la Braila intre divizionarele A Petrolul si FCM Bacau. Au cistigat ploiestenii cu 2-1 (0-1) prin golurile marcate de Rosu (’72) si Irimescu (’82), respectiv, Cursaru (’42). Atacantul ploiestean Daniel Costescu a fost eliminat, in minutul 42, pentru injurii aduse arbitrului. In minutul 90, portarul bacauan Florin Anton a ratat o buna ocazie de marca, mingea trimisa de el cu capul fiind aparata de portarul petrolist Ionut Irimia. (GIN)

Comentarii