"Totul va fi bine!"

marți, 24 aprilie 2001, 23:00
5 MIN
 "Totul va fi bine!"

Ieri, omul de afaceri prahovean Marian Manea a fost prezent in Iasi pentru a discuta cu capii Iasului eventuala implicare a sa in redresarea FCM Poli. Singurele persoane punctuale la intilnire au fost vicepresedintele CJ, Nicolae Ivanciu (pe post de gazda) si prefectul Corneliu Rusu Banu. Primarul Constantin Simirad a intirziat ceva mai mult de 5 minute, managerul RAJAC, Gheorghe Nichita, un sfert de ora, iar presedintele CJ, Lucian Flaiser (ajuns cu 38 de minute intirziere) a asistat doar la ultimele 17 minute de discutii. Intirzierile au permis ziaristilor prezenti sa-l abordeze pe Manea inainte de convorbirile cu conducatorii orasului si judetului. "Contactele mele cu Iasul au inceput atunci cind am cumparat de la Poli citiva jucatori. Atunci mi-am dat seama ca in afara istoriei si culturii, Iasul poate deveni o zona foarte dezvoltata si din punct de vedere fotbalistic, putind avea o echipa de divizia A. Implicarea mea in fotbal nu vine din dorinta de profit, pentru ca, in afara de procuratori, eu nu cunosc vreun investitor in fotbal, care sa iasa in cistig. Totul vine din pasiune, pentru ca acest sport are o durata foarte lunga de recuperare a banilor" a spus patronul prahovean, care nu a ascuns faptul ca reteta succesului pe care a aplicat-o la Astra, unde este vicepresedinte, ar putea avea piedici: "Cum in Ploiesti am luat o echipa de C si am dus-o in A (n.r. – Astra) numai cu fonduri private, desi mai era o echipa locala in prima liga, nu vad de ce nu s-ar reusi in Iasi promovarea echipei in A chiar dupa un an, daca vom cumpara un loc in B. Deja am primit trei, patru oferte de cedare a unui loc in B, insa pretul porneste de la 300 000 $ in sus, ceea ce este cam mult. Un alt aspect de care trebuie tinut cont este cel al piedicilor ce pot apare, cel mai bun exemplu fiind Craiova. Eu spun ca este un mare cistig, chira daca nu vom fi ajutati, dar nu ni se vor pune contre!" Patronul Metalului din Plopeni a comentat situatia actuala a echipei care joaca in Copou. "Am vazut la prima venire in Iasi o repriza dintr-un amical cu CFR Citadin si am spus de atunci ca actuala echipa nu va mai face un punct in sezonul actual! Ce nu mi s-a parut normal a fost faptul ca jucatorii apartineau de persoane fizice. Oricum, chiar daca atunci cind am venit la Astra au fost dati afara 14 jucatori, multi dintre ei, divizionari A, nu exclud ca din actualul lot sa ramina unii fotbalisti. Asta nu voi decide eu, ci viitorul antrenor, pentru ca nu sint adeptul implicarii in alcatuirea echipei. In ceea ce priveste viitorul actualei echipe, orice fuziune presupune renuntarea la cea mai slab clasata dintre grupari asa ca nu mai conteaza cu ce pasiv va intra in C formatia care joaca acum pentru Poli".
Odata inceputa sedinta a inceput sa se auda de dupa usi vorbele obisnuite: " Am dat o groaza de bani la fotbal" ( Constantin Simirad) "Sa nu mai fie hahalere la club" ( Lucian Flaiser). La sfirsitul discutiilor nu a fost insa anuntat nici un rezultat concret, totul raminind la stadiul de intentii, in ciuda optimismului fiecarui participant. Leit-motivul declaratiilor a fost lansat de prefectul Corneliu Rusu Banu, care a iesit primul din sala: "O sa fie bine!". Pina la urma, se pare ca primarul Simirad isi va impune punctul de vedere, oficialitatile locale urmind a se implica la FCM Poli doar prin repararea si intretinerea stadionului. " Domnul Manea va avea grija de partea fotbalistica, iar noi de cea materiala. Vrem sa avem o echipa care sa si cistige nu numai sa piarda" a declarat seful municipalitatii iesene.
Mai pe larg a vorbit businessmanul prahovean: "Am mai facut citiva pasi spre colaborarea viitoare. S-a hotarit o asociere in participatiune intre societatea pe care o conduc si oficialitatile locale. Pe baza unui buget necesar pentru obiectivele care vor fi stabilite, vom vedea cite procente va detine fiecare parte. CL si CJ au spus ca, in fucntie de avizele care vor fi date, se vor ocupa de repararea si intretinerea stadionului, restul banilor necesari crearii si intretinerii echipei urmind sa fie asigurati de mine. Daca insa vor fi si alti doritori sa intre in afacere, nu vad nici o problema. Personal, m-as multumi si cu 10% din actiuni!" In ceea ce priveste divizia in care va juca Poli anul viitor, Marian Manea, care se grabea sa ajunga la Gala Hagi, a spus: "Se doreste un loc in B, insa nu sint excluse deocamdata si celelalte doua variante pe care le-am propus: pornirea din C fara penalizare sau mutarea Metalului Plopeni la Iasi. Sintem legati de sfirsitul campionatului actual, spre 1 iunie urmind a sti ce echipe ramin in B si vor sa vinda locul, sau ce echipa de C promoveaza si are aceeasi intentie ".
Desi girul dat de sefii CL, CJ pare suficient, hotarirea implicarii acestor organisme in intretinerea stadionului trebuie aprobate. " Cel tirziu la jumatatea lunii mai cred ca se va lua o decizia in acest sens la Consiliului Judetean " a spus Nicolae Ivanciu in timp ce Gheorghe Nichita , care este si consilier local, a adaugat: "La CL, se poate organiza si o sedinta extraordinara pe tema acestui subiect, asa ca ne vom misca destul de repede, imediat dupa ce domnul Manea va stabili un buget".
Pina la demararea reala a actiunilor legate de acest subiect, responsabilitatea conducerii actuale a FCM Poli Iasi a fost lasata pe umerii lui Romeo Olteanu, presedintele CA si administrator al "SC Iasi XXI", care nici macar nu a fost invitat la intrevederea de ieri!. "Din toate punctele de vedere, pina la 1 iunie dinsul va conduce clubul " a spus Gheorghe Nichita care a mai discutat cu Manea si Ivanciu dupa plecarea tuturor.
Asadar, microbistii ieseni mai au de asteptat masurile concrete de redresare a FCM Poli, nefiind stabilita deocamdata o alta data in privinta continuarii tratativelor. "Sint 400 de kilometri de la Ploiesti la Iasi si timpul meu este foarte limitat, asa ca nu stiu data exacta cind voi mai veni. Voi tine legatura cu domnul Ivanciu si vom stabili detaliile viitoare" a spus Marian Manea.
Moise, out
Dupa juniorul Raileanu, care nu a mai fost primit la antrenamentele echipei mari, FCM Poli a mai renuntat la un jucator, Moise. "Din vara oricum nu mai raminea la noi, el apartinind de Rocar. Decit sa formam jucatori pentru altii, mai degraba ii fortam pe ai nostri. M-am consultat si cu domnul Olteanu si a fost de acord mai ales ca cheltuielile legate de cazare si masa sint ridicate" a spus directorul sportiv, Danut Munteanu, cel care coordoneaza si antrenamentele echipei. (OV. MINEA)

Comentarii