Rabufnirea fetelor

duminică, 02 mai 2004, 23:00
2 MIN
 Rabufnirea fetelor

Seria deschisca de victoria echipei Romaniei la CE de la Amsterdam, victorie inregistrata vineri , a continuat si ieri, in finalele de aparate. Inainte de aceste finale, simbata, a fost concursul individual concurs, in care romanca Daniela Nicoleta Sofronie a fost extrem de aproape de un onorant succes, pierzind titlul european in urma unei evolutii mai nesigure la sol. Aflata in lupta cu eternele rusoaice Svetlana Horkina si Elena Zamolodcikova, Dana s-a vazut depasita doar de ucraineanca Alina Kozici, care a acumulat 37,262 puncte, fata de 37,224 p ale Danei, pe locul III clasindu-se Elena Zamolodcikova (37,149 p), in timp ce eterna Horkina a ratat podiumul.
In finalele pe aparate, romancele au luat crema. Bacauanca Monica Rosu a avut o evolutie impresionanta la sarituri, cistigind medalia de aur cu o medie de 9,499, fiind urmata de rusoaicele Anna Pavlova si Elena Zamolodcikova (ambele, cu 9,381). Punctul de virf al concursului a fost pentru noi, birna, la care Romania a cucerit aurul si argintul. Deja Alexandra Eremia (care a concurat penultima) avea argintul in buzunar, dupa ce, cu 9,575, o depasise pe Svetlana Horkina (care, anterior, cistigase concursul la paralele). Ultima concurenta a fost, insa, Catalina Ponor, care cu o evolutie senzationala, a luat cea mai mare nota din intreg concursul (9,725), cu care a cistigat titlul european. In fine, solul a adus o noua medalie de aur pentru Catalina, care cu 9,637 le-a depasit pe Elena Gomez (Spania) si Maria-Teresa Gargano (Italia).
Comportare excelenta au avut si junioarele din Romania, in cadrul competitiei europene de profil. Daca echipa compusa din Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Rodica Marinescu, Dana Zbenghea si Alina Stanculescu a trebuit sa se multumeasca cu medalia de argint, in concursul individual compus, s-a dovedit ca viitoarea stea a giminasticii feminine mondiale se numeste Steliana Nistor, care le-a depasit clar (cu peste un punct!) pe italianca Vanessa Ferrari si rusoaica Iulia Lojetko. Steliana a completat bilantul stralucitor cu un aur la sol (unde a fost secondata de Sandra Izbasa) si un argint la sarituri. Cea de-a treia medalie de aur a gimnasticii feminine juvenile romanesti a fost cucerita de Alina Stanculescu, la birna. (Nic. G)

Comentarii