Recorduri la „Cupa Libertatii”

luni, 17 decembrie 2007, 21:53
2 MIN
 Recorduri la „Cupa Libertatii”

Ultima mare competitie de tir in 2007 a fost gazduita la Iasi de CS Omega-Tehnoton pe poligonul propriu. 80 de sportivi de toate categoriile de virsta au venit sa traga la "Cupa Libertatii" si n-au lipsit vedetele acestei discipline, fie ca  e vorba de veteranul Sorin Babii sau de singurul puscas roman calificat la Olimpiada, Alin Moldoveanu. Singurul mare absent a fost Iulian Raicea, pistolarul cu bilete de Beijing in buzunar si care in aceasta perioada a ales sa se pregateasca in strainatate.

Ca intrecerea de la Iasi, intinsa pe durata a trei zile, a fost de nivel inalt o dovedesc si rezultatele inregistrate, trei recorduri nationale egalate si unul depasit, tocmai de ieseanul Vlad Sacaleanu. Din pacate insa performantele nu vor fi si omologate cita vreme recordmenii n-au putut fi testati pentru doping, conditie obligatorie in astfel de cazuri.

Pentru ca participantii s-au putut inscrie la start pe categorii de virsta marele sperante iesene Vlad Sacaleanu si Alexandru Sauca (ambii legitimati la CS Politehnica – Steaua Bucuresti si pregatiti de Ion Sacaleanu) s-au "retras" in proba rezervata juniorilor insa au avut ce regreta cita vreme au avut rezultate cu care terminau pe podiumul seniorilor. Sacaleanu a demonstrat forma buna prin care trece si a tras 581 puncte adica nou record de juniori si rezultat cu care s-a impus, in vreme ce pe locul secund a terminat Sauca (574 p).

La seniori Sorin Babii (Steaua – CS Omega-Tehnoton) a cistigat competitia cu 578 p, veteranul tirist fiind urmat in clasament de alti doi sportivi de la Steaua, Iulian Cazan si Valentin Stan. Tot in probele de pistol masculin un alt iesean a reusit sa cistige trofeul, este vorba de Adrian Ghetu (CS Omega-Tehnoton), care s-a impus in intrecerea juniorilor II.

In fine, de semnalat ar mai fi si cele doua recorduri nationale egalate la pistol junioare, Georgiana Pintea (CSM Arad) si Laura Mihalcea (Dinamo Bucuresti) avind in final acelasi numar de puncte acumulate, 382 puncte (din 40 de focuri).

Suita de recorduri egalate s-a incheiat in proba de pusca a seniorilor unde Alin Moldoveanu (Dinamo) a reusit 598 puncte, cu care a cistigat competitia. In urma lui s-au situat stelistul Marius Vasile (592 p) si ieseanul legitimat la CS Politehnica, Ady Iovita (585 p). Trecind in probele de pusca ale juniorilor CS Politehnica a mai bifat apoi doua locuri secunde la juniori I si II prin elevii antrenoarei Rodica Apetroaie, Iulian Rosu respectiv Andrei Atasiei.

Pentru tiristi vacanta de iarna nu este prea lunga si asta pentru ca la sfirsitul lunii ianuarie sint programate Campionatele Nationale de juniori si seniori, un preambul pentru Campionatul European de aer comprimat programat la sfirsitul lunii februarie in Elvetia.

Comentarii