S-a rupt clasamentul!

luni, 23 octombrie 2006, 20:56
2 MIN
 S-a rupt clasamentul!

Ultima partida a etapei a XII-a a Ligii I s-a incheiat cu un rezultat normal: Ceahlaul Piatra Neamt a invins, pe teren propriu, cu 2-1 pe UTA. In ciuda faptului ca aradenii au marcat primii (Apostu – ’64), in ciuda faptului ca nemtenii au egalat printr-un penalty imaginar (Doicaru – ’73) si au inscris golul victoriei datorita unei gafe de zile mari a portarului Tudor (M. Ilie – ’84), victoria lor este pe deplin meritata, ei dominind meciul da capo al fine. Victoria Ceahlaului, coroborata cu cele ale echipelor Pandurii Tg. Jiu, Unirea Urziceni si Universitatea Craiova, au condus la o stare de fapt ciudata in clasamentul competitiei: zona retrogradarii s-a distantat la sase puncte de primul loc salvator. De fapt, sase puncte sint valabile pentru FC National si SC Vaslui, pentru ca Jiul are de recuperat sapte puncte fata de Universitatea Craiova, iar FC Arges, nu mai putine decit 12!
Daca situatia ar fi aceeasi cu citeva etape inainte de final, am putea consemna retrogradarea Argesului, cistigarea titlului de catre Dinamo si sanse minime pentru Jiul, Vaslui si National de a se salva de matinee. Am astepta, insa, cu sufletul la gura lupta pentru urmatoarele trei pozitii „europene” in care s-ar inscrie Steaua, Otelul Galati, CFR Cluj, Rapid, Poli Iasi (surpriza mare!) si Poli Timisoara, in timp ce zona de la Bistrita pina la Craiova ar fi una relativ linistita.
Din fericire pentru asteptarile noastre, pina la deznodamint mai sint 22 de etape si se pot intimpla multe. Este foarte greu ca Dinamo sa piarda titlu si aceasta nu pentru ca urmaritoarele „ciinilor” s-au resemnat. Pentru aceasta este nevoie ca Dinamo sa treaca printr-o criza majora (cum s-a mai intimplat in ultimii ani), dar, odata cu plecarea lui Giovanni Becali si Gigi Netoiu, atmosfera in Soseaua Stefan cel Mare s-a inseninat brusc. De asemenea, este greu de crezut ca Argesul va evita retrogradarea, dar lucrurile se pot schimba spectaculos in retur in functie de investitiile patronului Cornel Penescu. Ori, daca exista iluzii la Pitesti, de ce nu ar spera si celelalte trei echipe aflate sub sabia lui Damocles? Ceea ce inseamna ca Liga I este departe de a-si fi dat deja verdictele definitive!

Comentarii