Seara de groaza pentru moldoveni

duminică, 24 iunie 2001, 23:00
2 MIN
 Seara de groaza pentru moldoveni

Sezonul fotbalistic intern 2000-2001 s-a incheiat ieri cu mansa secunda a partidelor de baraj pentru stabilirea configuratiei editiei viitoare a Diviziei A. Din pacate, aceasta reprezentatie finala a fost umbrita de comportarea incalificabila si iresponsabila a conducatorilor clubului FCM Bacau, care, conform dorintei sistemului lor muscular, n-au permis televizarea partidei pe care jucatorii bacauani au sustinut-o cu Farul Constanta, agresindu-i pe reporterii si cameramanii TVR. Desfasurarea partidei parea sa nu justifice aceste masuri samavolnice, bacauanii dominind o formatie constanteana lipsita, parca, de motivatie. Razvan Rat a deschis scorul in min. 13. In repriza secunda, constantenii au iesit la joc, dar in min. 73, arbitrul Marian Dorobantu a acordat penalty gazdelor, la un fault asupra lui Badoi. Constantenii au protestat vehement, parasind temporar terenul, dar Radu Ciobanu a transformat lovitura de la 11 m. Cu zece minute inainte de final, Abaluta a inscris pentru Farul, trimitind meciul in prelungiri, desi in ultimele minute Negru a avut egalarea si promovarea in picior, ratind singur cu portarul. Cele doua echipe, extenuate, n-au reusit nimic in prelungiri astfel incit s-a ajuns la lovituri de departajare de la 11 m, faza care a dat cistig de cauza constantenilor, ratarile bacauanilor Codreanu si Anton fiind decisive. Au transformat Ciobanu, Zlati, Cursaru (Bacau), respectiv, Negru, L. Mihai, Abaluta si Senin.
In cealalta partida, la Suceava, Foresta a inceput furibund meciul cu FC Baia Mare, inscriind de doua ori prin Gavrilescu si Pacurar, in minutele 8 si 15. In continuare, insa, sucevenii au ratat enorm, o parte din "vina" avind si excelentul portar al oaspetilor, Papp-Deak. Ratarile "padurarilor" s-au razbunat in min. 31, cind Ciocan a inscris un gol superb, din lovitura libera de la 18 m, la scorul de 2-1 oaspetii fiind promovati in primul esalon.
Repriza a doua a fost dominata cu autoritate de gazde, dar fara inspiratie la finalizare, astfel incit scorul nu a putut fi modificat.
Asadar, FCM Bacau – Farul Constanta 2-1 (4-3 la lovituri de departajare) si Foresta Suceava – FC Baia Mare 2-1, echipele din Constanta si Baia Mare completind ultimele locuri de pe tabloul viitoarei editii a Diviziei A. (GIN)

Comentarii