Sirba peste fileu

vineri, 06 octombrie 2006, 20:54
2 MIN
 Sirba peste fileu

Astazi, putem spune ca la Iasi are loc, dupa multi ani, are loc un meci international de volei feminin. Nu este decit o metafora, pentru ca este doar o partida din Divizia A 1, cu un adversar traditional al iesencelor, CSU Metal Galati. Insa, dupa clasarea sub posibilitati in sezonul trecut (locul V), conducatorii de la Dunare au luat masuri radicale. In locul antrenorului Adrian Radu (demis inainte de incheierea campionatului trecut si „avansat” ca secund la Dinamo) a fost adus selectionerul nationalei Serbiei, Zoran Terzic, alaturi de secundul sau, Nenad Djurovic. Remanierile s-au facut si la nivelul lotului, din Serbia fiind aduse numai putin de patru jucatoare: Maja Ognjenovic, Brizitka Molnar, Sanja Starovic si Ivana Ostojic, toate, jucatoare de nationala. Dintre acestea, ridicatoarea Ognjenovic, solicitata si in puternicul campionat italian, este considerata a fi una dintre cele mai bune jucatoare de profil din Europa. Cu toate acestea, Galatiul a suferit din plin in prima etapa, combinata sirbo-romana fiind invinsa la scor pe terenul lui Dinamo (principala favorita la titlu), dar revansindu-se pe deplin la malul Dunarii, in fata unei alte formatii cu ambitii, Unic Piatra Neamt.
Exista sanse pentru Penicilina de a cistiga aceasta confruntare? Indraznim sa spunem ca da, fiindca echipa ieseana, antrenata de Cati Covaliciuc (supervizata de profesorul Nicu Roibescu) este superioara la capitolul omogenitate. Dirzenia si daruirea exemplara a jucatoarelor iesene in meciurile cu echipele puternice, ca si sprijinul salii Penicilina (care – nu ne indoim – va fi arhiplina) sint alte atuuri ale echipei iesene, care sustine astazi, primul examen serios in fata propriilor suporteri:
Celelalte meciuri ale etapei a III-a: Stiinta Bacau – Dinamo Bucuresti, CSM Lugoj – „U” Cluj, VC Constanta – CSU Tg. Mures, Unic Piatra Neamt – Rapid.

Comentarii