Succes de senzatie

joi, 23 iulie 2009, 23:08
3 MIN
 Succes de senzatie

Echipa nationala de polo a Romaniei a invins, miercuri, la Campionatul Mondial de la Roma, reprezentativa Italiei, scor 6-5 (1-2, 2-1, 1-2, 2-0), in cel de-al doilea meci contind pentru grupa D. In fata a 5.000 de spectatori, italienii au debutat curajos, inscriind in primul minut, prin Mistrangelo, 0-1. Prima repriza a continuat in nota de dominare a gazdelor, care nu au putut fi depasite in aparare. In minutul cinci insa, Kadar a reusit egalarea, 1-1, dupa o bilbiiala a defensivei italiene, dar pina la prima pauza, tricolorii au parut "anesteziati" in atac (patru situatii de "om in plus" ratate), astfel ca golul de 1-2 al lui Figari a venit oarecum firesc, incheind prima parte a confruntarii. Repriza secunda a inceput tot cu italienii la finalizare, 1-3, in timp ce in tabara Romaniei se instalase ingrijorarea, dupa cea de-a doua eliminare a centrului Cosmin Radu. Negrean a redus handicapul, 2-3 (min 12), iar Diaconu a reusit egalarea un minut mai tirziu, 3-3, dupa o schema spectaculoasa. Cu 11 secunde inainte de final, Negrean a ratat preluarea conducerii, fiind marcat de miza partidei,  in situatie de singur cu portarul Tempesti, astfel ca la pauza mare, egalitatea s-a mentinut.

La fel ca in primele doua reprize, si in cea de-a treia Italia a fost greu de oprit in primele minute, 3-4 (min. 19). Apararea Romaniei a avut momente bune in aparare, dar atacul nu a functionat la aceiasi parametri, astfel ca antrenorul Kovacs Istvan a cerut time-out. Alexandru Matei a egalat in acelasi minut, 4-4 (21), dar apoi Romania si-a pierdut capitanul, Cosmin Radu, aflat la a treia eliminare (min. 23), iar adversara a profitat rapid, scor 4-5. Ultima repriza a fost incrincenata, cu duble eliminari, care au aratat cit de importanta era miza partidei – asigurarea calificarii in barajul sferturilor de finala – pentru ambele echipe. Cu cinci minute inainte de final, Diaconu a adus egalarea, 5-5, indelung huiduita de cei 5.000 de fani italieni. Tricolorii au prins curaj, s-au aparat exact, iar Stoenescu a facut minuni in poarta, dar in atac, Tempesti a fost la fel de greu de invins (min. 29). Negrean a ratat inca o ocazie un minut mai tirziu, Stoenescu a aparat inca doua suturi, iar cind Edi Andrei a marcat pentru 6-5, cu un minut inainte de final, zarurile erau aruncate. Italia a cerut un ultim time-out, cu 20 de secunde inainte de final, dar tardiv, Romania reusind sa apere o victorie pretioasa, care ii permite sa-si dispute primul loc in grupa D, cu vicecampioana olimpica SUA, in meciul de astazi, la orele 13:10.  In celalalt meci din grupa D, SUA au invins Macedonia cu 13-6. In clasament, SUA si Romania conduc cu cite patru puncte, cu avantaj de golaveraj pentru americani, iar Italia si Macedonia nu au nici un punct. Rezultate din celelalte grupe:

Grupa A: Ungaria – Germania 7-7, Canada – Africa de Sud 12-1. Clasament: 1. Germania – 3 p; 2. Ungaria – 3 p; 3. Canada – 2 p; 4. Africa de Sud – 0 p.

Grupa B: Croatia – Muntenegru 11-5, China – Brazilia 9-5. Clasament: 1. Croatia – 4 p; 2. Muntenegru – 2 p; 3. China – 2 p; 4. Brazilia – 0 p.

Grupa C: Serbia – Kazahstan 20-3, Spania – Australia 13-10. Clasament: 1. Spania – 4 p; 2. Serbia – 2 p; 3. Australia – 2 p; 4. Kazahstan – 0 p.

Prima clasata din fiecare din cele patru grupe obtine calificarea directa in sferturile de finala ale CM de la Roma, in timp ce echipele de pe locurile II-III vor juca baraj, incrucisat (echipele din grupa A cu cele din grupa B, grupa C cu grupa D), pentru un loc in primele opt echipe ale lumii. Obiectivul tricolorilor este clasarea pe unul din primele opt locuri. (MEDIAFAX)

Comentarii