Taifunul Hodorogea

vineri, 21 mai 2004, 23:00
2 MIN
 Taifunul Hodorogea

BC Katea si „Schneider C&B” au organizat ieri o gala de box profesionist la Iasi, asteptata cu mult interes de amatorii sportului cu manusi de pe Bahlui. Dar spectacolul asteptat a fost salvat doar de ultima partida, in limitele categoriei 64 kg. Evoluind senzational in fata lui Vasile Dragomir, cel mai titrat boxer roman, dupa Doroftei si Leu, ieseanul Cristian Hodorogea (stabilit in Marea Britanie) si-a invins adversarul prin abandon, dupa cinci reprize. A fost un meci exceptional, in care Hodorogea si-a trimis adversarul la podea inca din primul rund si apoi a facut fata iuresului bucuresteanului, pe care l-a invins in doua ultime reprize entuziasmante!
In rest, spectacolul a avut de suferit. Titratul, dar obositul (36 de ani), Timofei Skriabin, a fost depasit de vedeta fabricata Gheorghe Gheompirica in limitele categoriei 57 kg, intr-o plictiseala ingrozitoare de meci, in care citeva hei-rup-uri ale lui „Gheo” au contat mai mult decit stiinta boxului afisata fara prea mult spor de basarabeanul Timoska, reprezentant perfect al curentului „fost-ai, lele!”. Tot din aceeasi categorie a facut parte si o alta vedeta inventata, Marcel Beresoaie, despre care ni s-a servit o pastila ametitoare, gen „Foreman al Romaniei”, invins fara drept de apel de Costel Patriche, la categoria supergrea.
Meciiul dintre Franklin Eghobi si Zoran Manojlovic (body-guardul defunctului criminal sirb Arkan) a dovedit diferenta intre box si caft ordinar, cum a facut-o si partida feminina dintre .Mihaela Cijevschi (o boxerita de autentica valoare) si „Savarina” (Anca Ionita), in care numai arbitrii judecatori au vazut egalitate, boxul obtinind o victorie categorica in fata „caricaturilor” acestui adevarat sport. (Nic. G)

Comentarii