Topul candidatelor la retrogradare

luni, 31 iulie 2006, 21:10
2 MIN
 Topul candidatelor la retrogradare

Situatia financiara a Politehnicii fiind bine cunoscuta, sefii din Copou nu-si pot propune nici in acest sezon, un alt obiectiv decit raminerea in Liga I. Pare destul de greu, intrucit retrogradeaza patru echipe, insa, cel putin dupa prima etapa, gasim destul de multe formatii sub nivelul Politehnicii noastre. Ce au aratat aceste echipe in startul sezonului, va aratam in ceea ce urmeaza sub forma unui top:
1. Ceahlaul Piatra Neamt. S-a aratat cea mai solida echipa dintre nou-promovate si Poli va avea mult de furca, duminica in Copou. Nucleul echipei este format de jucatorii caliti in ultimii ani in esalonul secund, la care se adauga citiva stranieri valorosi. N-ar fi exclus, daca nemtenii continua in acest fel sa-i stergem de pe lista candidatelor la retrogradare.
2. UTA. Comparativ cu alte echipe nou-promovate, „Batrina Doamna” a aratat minute bune de fotbal, insuficiente pentru a invinge o „vulpe” a Ligii I ca Farul. Ramine de urmarit daca Marius Lacatus va reusi sa omogenizeze un lot pestrit.
3. Pandurii Tirgu-Jiu. Desi a scos un remiza excelenta in fata Rapidului, gorjenii nu prea au un lot care sa-i permita raminerea in prima liga. In plus, antrenorul Eugen Neagoe este lipsit de experienta necesara unor astfel de batalii. Jocul eminamente defensiv poate sa le mai aduca unele puncte nesperate, dar pentru a rezista in primul esalon, mai este nevoie si de victorii.
4. Jiul Petrosani. A pierdut pe teren propriu (de fapt, la Alba Iulia), in fata Argesului, avind si doi jucatori eliminati, Ionica si fostul iesean Adrian Ilie. Fara Dinita, le va fi greu minerilor lui Florin Marin sa repete returul in forta al campionatului trecut.
5. FC Vaslui. Cu toate ca a socat printr-un lot schimbat aproape in intregime, remiza de la Craiova nu spune nimic despre potentialul „verzilor”. Partea financiara ramine, inca, incerta, dupa retragerea lui Porumboiu, atuul principal fiind experienta tactica a antrenorului Multescu.
6. Universitatea Craiova. Dupa evolutia contra Vasluiului, Craiova se dovedeste a fi una dintre cele mai tari candidate la matineele sezonului viitor. O echipa tinara, fara experienta, altoita cu citiva australieni de doi centi, nu poate trai din amintirea Craiovei Maxima. In plus, comparativ cu Gigi Netoiu ori chiar Dinel Staicu, fosti investitori in Banie, Adrian Mititelu reprezinta o garantie a esecului.
7. Unirea Urziceni. O echipa fara prea mari veleitati, care a ratat ocazia de a se impune in fata iesenilor pe teren propriu, desi Poli n-a facut chiar meciul vietii. Jucatorii nou-adusi de Costel Orac au experienta, nici vorba, dar mai putina valoare.
Dupa aceste consideratii, putem ajunge la concluzia ca Poli nu poate cadea in liga secunda nici daca vrea. Sa mai asteptam inca vreo citeva etape…

Comentarii