Un balon de oxigen

luni, 02 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Un balon de oxigen

Desi era privita ca victima sigura la Brasov, FCM Poli Iasi a reusit sa obtina o remiza care, dupa cum am mai spus, valoreaza mai mult la capitolul incredere si moral decit in clasament. Si daca Poli reusea si intr-a doua repriza o prestatie la nivelul celei din prima parte sansele de victorie ar fi fost foarte mari.
Profitind si de faptul ca gazdele au etalat o fata destul de palida, iesenii au reusit cu o usurinta impresionanta sa controleze ostilitatile in primele 45 de minute. Pricop a jucat bine ca fundas dreapta, si evolutia celuilalt fundas lateral, Gheban, fiind notabila. In centru, Constantin a fost destul de exact ca ultim aparator, dublindu-l mai ales pe Ilie, care a avut ceva probleme cu Constantinescu in timp ce Urdaru a facut un anonim din cunoscutul Marsavela. La mijloc excelent a mers partea centrala a liniei mediene desi si "volantii" Murgu si Basascu au facut risipa de energie, primul pacatuind insa la capitolul orientare. Astfel, Medeleanu a fost foarte exact la inchiderea culoarelor spre poarta lui Stoian, simplu somer in primele 45 de minute, aparind foarte bine si la finalizare in fazele fixe in timp ce Matinca a facut un meci de vis. Meritele controversatului fotbalist sint cu atit mai mari cu cit el a jucat foarte bine in toate cele 90 de minute, suportind o multime de atacuri dure, desi stia ca Poli putea deveni o amintire pentru el, biletele de avion spre Tripoli fiind in buzunarul lui. In avanposturi, Serban si Andries nu au reusit desprinderile de adversarii directi, meritul lor fiind legat de munca si de deschiderea culoarelor.
In partea a doua scurtcircuitul s-a produs datorita iesirii lui Medeleanu care a generat o multime de mutatii in distributia oaspetilor. Urdaru a fost trecut inchizator, diminuindu-si si randamentul sau si descumpanind si apararea, la marcaj aparind Acatrinei linga Ilie. Ambii au fost destul de usor de depasit, virfurile brasovene simtindu-se mult mai bine, pe acest fond aparind golul egalizator, o bara si multimea de ocazii de pe finalul meciului. Pina la urma, insa, Zeita Fortuna nu a uitat cele petrecute in prima repriza, mentinind o remiza echitabila.
Egalul de la Brasov nu va valora nici o ceapa degerata daca simbata, Poli nu va invinge, in Copou, echipa din Focsani. Pentru aceasta mult asteptata intarire a lotului trebuie sa se produca, mai ales ca Matinca, Gavrilescu si Ionescu nu vor fi prezenti simbata, ei avind acceptul Consiliului de Administratie de a pleca la probele din Libia. (Ovidiu MINEA)

Comentarii