Vacanta agitata

vineri, 14 decembrie 2007, 00:43
2 MIN
 Vacanta agitata

Pentru o echipa retrogradata un obiectiv care vorbeste de revenirea imediata in esalonul parasit este cit se poate de normal. Cam asa au gindit si conducatorii echipei iesene de handbal masculin, care au apreciat ca vor avea suficiente argumente cit sa forteze cistigarea seriei si prezenta la barajul de promovare din iunie anul viitor.

Insa, in conditiile in care au pierdut trei jucatori de baza si completarile de lot au venit doar din imprumuturi de valoare discutabila, sau din juniori care se pot exprima bine, eventual, in viitor, iesenii si-au dat urgent seama ca e mare diferenta intre ce-au crezut si ce-au facut.

Cu o poarta penetrabila adesea pina la exasperare si o aparare "capabila" sa ia goluri cit pentru o medie de 30 pe meci (cum n-are nici o alta  echipa de esalon secund din tara cu pretentii de promovare), Politehnica s-a trezit la jumatatea campionatului ca este la cinci puncte distanta de primul loc dupa ce a pierdut toate cele patru puncte din disputa cu liderul Universitatea Galati dar si altele trei din confruntarea cu surprinzatoarea CSM Focsani.

Asa ca, poate mai mult decit alta data, conducatorii de la Politehnica au intrat in vacanta macinati de gindurile viitorului: Oare ce (mai) este de facut? Cit despre variantele la dispozitie, in discutie nu intra decit doua: ori Politehnica renunta sa se mai gindeasca la promovare si va duce campionatul la capat in virtutea inertiei, ori va incerca sa-si joace sansele pina la capat si va forta revenirea in jumatatea a doua a sezonului.

Daca prima varianta nu suporta comentarii, a doua solutie implica ceva. Teoretic, Politehnica are toate sansele sa recupereze terenul pierdut, daca va cistiga toate meciurile din primavara anului 2008 si daca Universitatea Galati se va impiedica macar o data in disputa cu celelalte echipe din serie, asa cum a mai facut-o deja la Focsani.

La fel de bine, este mai mult decit evident acum ca echipa ieseana are sanse infime sa realizeze acest lucru in actuala formula de lot si, de aceea, ar trebui sa faca ce n-a reusit in vara si niciodata in ultimii ani: sa transfere doi-trei jucatori cu adevarat de valoare.

Ce solutie vor alege cei din conducerea echipei, ramine de vazut, la fel cum asteptata ar fi luarea unei decizii ferme doar dupa o analiza la singe a tot ceea ce s-a intimplat in prima jumatate a sezonului. Nu de alta, dar nu sint putine criticile care ating aceasta formatie si nu putine au fost in timp amenintarile legate de desfiintar, in lipsa unor rezultate.

Comentarii