Vin acasa fetele

vineri, 21 decembrie 2007, 22:33
2 MIN
 Vin acasa fetele

Dupa ani de zile in care rezultatele sahiste la nivel juvenil au curs si inca mai curg in valuri, Iasul a simtit nevoia sa culeaga roade si la nivel de seniori. Asa a aparut cu ceva timp in urma ideea de a aduce acasa sahistii ieseni care concureaza pe la alte cluburi din tara.

Daca la nivel masculin lucrurile n-au prins culoare pina acum la nivel feminin s-a ajuns la o certitudine: de la 1 ianuarie Alina Motoc, Smaranda Padurariu si Iosefina Paulet vor concurs doar pentru Iasi ca urmare a unui protocol de colaborare intre CS Politehnica si CS CFR. "Pina acum Motoc a fost imprumutata in fiecare an la AEM Timisoara iar Padurariu si Paulet aveau dubla legitimare Politehnica cu AEM respectiv Hidrocon Bacau. Am primit acordul pentru sprijin din partea conducerii CS CFR astfel ca  incepind din 2008 ele vor concura doar pentru Iasi. Vom vedea in ce esalon vom evolua in primul an cu echipa insa la individual ele vor puncta numai pentru Iasi.", a precizat antrenorul Vasile Manole, mentorul celor trei sportive si cel care va conduce noua echipa de senioare a Iasului, una care se anunta puternica in componenta Motoc (22 ani, mare maestra internationala), Padurariu (20 de ani, maestra internationala) si Paulet (18 ani, maestra internationala).

Si pentru ca miza principala pentru o grupare care se vrea cu pretentii este legata si de participarea europeana, Manole si-a propus sa duca echipa in Liga Campionilor pe echipe, competitie la care Romania n-a fost reprezentata in ultimul deceniu. "Planul nostru de actiune prevede si inscrierea in Liga Campionilor, competitie programata in toamna anului viitor. Pentru a avea si pretentii la un rezultat pe masura vom cauta sa facem doua transferuri special pentru aceasta competitie, jucatoare din Georgia care sa ocupe doua dintre cele patru mese de concurs.", a mai adaugat Manole, care este in discutii avansate pentru atragerea unui sponsor puternic linga aceasta echipa dar si linga intreaga sectie de sah de la CS Politehnica.

In alta ordine de idei, cele trei sahiste isi continua activitatea si in perioada care urmeaza, fiind invitate sa participe la turnee importante din strainatate, Motoc in Franta iar Padurariu si Paulet in Spania.

Comentarii