FOTO: Sens giratoriu pe această ”uliță”din Piața Nicolina până pe 30 august?

vineri, 21 august 2015, 07:06
2 MIN
 FOTO: Sens giratoriu pe această ”uliță”din Piața Nicolina până pe 30 august?

Zona Casa Sindicatelor-Piața Nicolina, în special pe Str. Duca Vodă, începe să testeze nervii pietonilor și  șoferilor.

S-au anunțat lucrări de modernizare, iar până la finalul acestora ieșenii trebuie să se descurce cum pot. „S-a închis strada Duca Vodă, care face legătura dintre bd. Socola şi str. Mitropolit Vaarlam, până în spatele Pieţei Nicolina. Strada va fi supralărgită şi se va construi o giraţie în spatele pieţei, care va facilita circulaţia rutieră dintre complexele comerciale şi piaţă. Investiţia am reuşit să o obţin în urma colaborării cu proprietarul ceh al platformei Nicolina, care suportă cheltuielile“, a susţinut Mihai Chirica.

Pentru Str. Duca Vodă, lucrările de modernizare sunt prevăzute în perioada 10-30 august. Credeți că în 10 zile ”ulița” actuală, închisă deja, se va transforma într-o stradă asfaltată, lărgită, cu sens giratoriu așa cum au anunțat edilii Primăriei?

Potrivit reprezentanților oficiali, lucrarile de modernizare a strazii Duca Voda, executate de firma Conest, au loc în perioada 10-30 august 2015, iar cele de pe strada Mitropolit Varlaam se vor desfășura în perioada 31 august – 30 septembrie, fiind executate de firma Sticknet Invest SRL, în calitate de autoritate contractantă a lucrarilor.

Practic, o firmă privată execută o lucrare prinsă într-un program de investiții publice, ca o concesie la înlesnirea obținerii avizelor necesare de care va avea nevoie pentru dezvoltarea unor afaceri în zonă. "Sticknet Invest SRL deține un teren pe strada Mitropolit Varlam și dorește punerea în valoare a proprietății sale prin dezvoltarea zonei, de aici si modernizarea străzilor amintite, inclusiv amenajarea unor locuri de parcare în zonă", a declarat Mihai Chirica

Sticknet Invest SRL este cea care a preluat, in februarie 2009, de la SC Real Estate Development SRL, o parte din activele SC Nicolina Iasi, printre care si castelul de apa, o bijuterie de arhitectura industriala veche de peste 100 de ani, care a fost demolat.

Comentarii