Înscrierile continuă la Universitatea Tehnică. Care este situaţia la zi?

sâmbătă, 22 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Înscrierile continuă la Universitatea Tehnică. Care este situaţia la zi?

Admiterea de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) continuă. Ieri au fost depuse aproximativ 120 de dosare, mai puţine decât cu o zi înainte, când au fost depuse 135 de dosare pentru locurile la buget şi 4 pentru cele la taxă. 

Chiar dacă numărul de dosare a depuse la TUIAŞI a început să scadă în fiecare zi, conform numărului de candidaţi, universitatea şi-a ocupat deja locurile la buget. Înscrierile continuă însă până la finalul lunii, 31 iulie, prin urmare, numărul de candidaţi ar putea creşte, Politehnica ieşeană putând strânge dintre candidaţii care nu au intrat la Universitatea de Medicină sau la Universitatea „Al.I. Cuza“. 

Rectorul TUIAŞI, prof.dr.ing. Dan Caşcaval, crede că se vor orienta spre Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului inclusiv candidaţi care nu au reuşit să obţină un loc la UMF. „În ultimii ani, interesul pentru domeniile tehnice a crescut şi, aşa cum s-a întâmplat şi în ceilalţi ani, se vor orienta spre Chimie inclusiv candidaţi care şi-au depus iniţial dosarele la Medicină, aria de studiu fiind asemănătoare“, a subliniat rectorul. De asemenea, Dan Caşcaval atrage atenţia că cifrele oferite de către Universitatea Tehnică sunt mult mai aproape de realitate în ceea ce priveşte numărul de candidaţi care doresc să urmeze studii universitare. Astfel, la TUIAŞI cifrele oferite arată numărul de candidaţi, şi nu numărul de dosare depuse, ca în cazul celorlalte universităţi. Prin urmare, numărul real la celelalte universităţi ar putea fi mult mai mic, acelaşi candidat având posibilitatea să depună două sau mai multe dosare, optând pentru mai multe specializări, ca în final să aleagă doar una.

Până în prezent, la TUIAŞI au fost depuse 2.365 de dosare pentru locurile la buget şi 69 pentru cele la taxă. Ieri, cele mai multe opţiuni au fost pentru Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, cu 23 de dosare pentru locurile la buget. 21 de dosare pentru locurile la buget au fost depuse la Facultatea de Mecanică, 17 la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial şi 16 pentru buget şi unul pentru taxă la Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial. 

Comentarii