Probleme cu salariile la România TV. Conducerea postului recurge la concedieri!

miercuri, 14 iunie 2017, 14:30
3 MIN
 Probleme cu salariile la România TV. Conducerea postului recurge la concedieri!

Conducerea televiziunii de ştiri a luat mai multe decizii privind reduceri de personal, dar şi plata în tranşe a salariilor către angajaţii rămaşi.  Din informaţiile Paginademedia.ro, în ultimele zile cel puţin zece persoane au fost concediate, din zona de operatori, producători şi IT.  

Totodată, ieri, oamenii au fost anunţaţi că pe 15 iunie, data la care ar trebui să primească avansul din salariu, toată lumea va lua 1.000 de lei, indiferent de salariu. La finele lunii, la lichidare, angajaţii România TV urmează să primească jumătate din suma pe care o mai au de primit. Spre exemplu, un angajat care are salariu de 3.000 de lei, va primi 1.000 de lei la avans, iar la lichidare încă 1.000 de lei, scrie paginademedia.ro. 

Ce se întâmplă cu restul banilor? Potrivit surselor paginademedia.ro, restul salariilor ar urma să fie plătite la toamnă.   „Asa cum v-au anuntat astazi sefii de sectii, din cauza intarzierii incasarilor vom parcurge o perioada delicata din punct de vedere financiar. Cu toate eforturile depuse, salariile aferente lunii mai vor suporta intarzieri. Plata lor se va efectua in functie de incasari.

Intrucat circula diverse variante privind aceasta problema, revin cu urmatoarele clarificari: alariile aferente lunii mai se vor plati integral; nu se taie vreun salariu; nu se permanentizeaza un mod de plata neregulat al salariilor; se platesc taxele la stat corespunzator salariilor integrale; tot in functie de incasari se va recupera perioada de intarzieri, urmand ca in toamna sa revenim la functionarea in schema 15 si 30 ale lunii.

În cursul zilei de azi vom face intalniri pe sectii/compartimente si vom raspunde intrebarilor voastre, cu participarea lui Catrinel.” Reamintim că, în luna mai, pe fondul problemelor cu încasările din publicitate, conducerea România TV a decis ca plata angajaţilor să se facă după modelul avans şi lichidare: două tranşe egale, una primită la 15 iunie, cealaltă la 30 iunie, potrivit paginademedia.ro. 

„După cum probabil ştiţi, televiziunea a făcut eforturi majore să depăşească situaţia generată în lunile februarie-martie-aprilie de scădere a publicităţii după scandalul ordonanţei 13 şi protestele de stradă. Procesul de revenire pe post a advertiserilor este încă în derulare, însă trendul este unul pozitiv. Cu toate acestea, încă ne aflăm la circa 70% din situaţia ideală, aceea de a avea maximum de minute de publicitate în fiecare oră de emisie”, le-a explicat angajaţilor Cătălin Popa, directorul editorial de la România TV, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Parte din problemele financiare ale România TV vin şi după ce o serie de advertiseri, printre care Coca-Cola, Pepsi şi Procter & Gamble nu s-au mai regăsit în calupurile de publicitate ale România TV, în ianuarie şi februarie. Cei mai mulţi au stopat publicitatea la România TV (dar şi la Antena 3), după reacţiile publice legate de modul în care cele două posturi au reflectat protestele din lunile ianuarie şi februarie (detalii, AICI). La România TV s-a afirmat chiar că protestatarii ar fi fost plătiţi cu 100 de lei de adult, 50 de lei de copil şi 30 de lei de…câine, arată paginademedia.ro. 

Ca urmare a retragerii advertiserilor, reprezentanţii România TV au trimis o scrisoare agenţiilor de publicitate, la vremea respectivă: „Vă rugăm să vă întrebaţi dacă nu cumva, în timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteţi victimele dezinformărilor şi intoxicărilor menite să decredibilizeze postul de ştiri România TV, să destabilizeze activitatea sa până la suprimare", se arată în scrisoare postului TV, despre care Paginademedia.ro

SURSA: paginademedia.ro

    

Comentarii