Prof.Viorel Scripcariu susţine existenţa Consiliului Naţional în aceeaşi formă, în ciuda autosuspendării rectorilor

miercuri, 07 decembrie 2016, 02:50
2 MIN
 Prof.Viorel Scripcariu susţine existenţa Consiliului Naţional în aceeaşi formă, în ciuda autosuspendării rectorilor

Fără a se pronunţa asupra deciziei celor cinci rectori din Consorţiul Universitaria de a se suspenda din Consiliul Naţional al Rectorilor, prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, condamnă ideea de segregare din rândul CNR. 

 Acesta consideră că reprezintă un element de normalitate existenţa unui for în care universităţile de stat şi universităţile private din ţară să coexiste, să dezbată şi să aibă un vot în luarea unor decizii comune. „Dacă mă întrebaţi cum comentez autosuspendarea colegilor nu vreau să comentez în niciun fel. Dar vreau să spun atât – Consiliul Naţional al Rectorilor este un organism naţional, de aceea se cheamă «consiliu naţional», şi conţine toate universităţile din ţară, atât de stat cât şi private. Este un organism naţional, în care sunt toate universităţile, şi aşa ar trebui să fie în continuare“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu.

El a apreciat că, deşi există o apropiere între cele cinci universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, printre care şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, dar şi între univer­sităţile tehnice şi cele de medicină şi farmacie, în felul în care funcţionează acum CNR nu a observat vreo intenţie de segregare. „Nu există grupuri în cadrul CNR. La cele două întâlniri la care am participat din februarie încoace, în calitate de rector, s-au discutat multiple probleme, toate supuse la vot şi s-a făcut un raport final comun la fiecare dintre cele două. Nu am sesizat nicio intenţie de segregare a unor grupuri de universităţi“, a adăugat acesta.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, în cadrul reunirii de la Iaşi, rectorii a cinci dintre cele mai importante din ţară s-au autosuspendat din CNR invocând disfuncţionalităţi grave ale acestui for.

Comentarii