Rezultate bune la olimpiade pentru elevii din Paşcani

miercuri, 03 mai 2017, 09:45
2 MIN
 Rezultate bune la olimpiade pentru elevii din Paşcani

Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani a obţinut anul acesta rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale. Astfel, elevii de la colegiul păşcănean au obţinut opt menţiuni, două premii III şi un premiu II la concursurile naţionale. De asemenea, rezultate foarte bune au obţinut şi echipele de volei băieţi calificate la faza zonală.

„În fiecare an am avut elevi calificaţi la faza naţională a olimpiadelor. Fiind şcoală de chimie declarată, am obţinut rezultate foarte bune, iar la celelalte discipline ne bucurăm că am avut rezultate. Şi în anii anteriori am avut rezultate bune la Franceză, la Română mai avem o fetiţă din clasa a VIII-a care urmează să susţină concursul pe 19 mai. Sperăm să ne aducă şi ea un rezultat pe măsură“, a punctat Genoveva Şerban, directorul Colegiului Naţional „Mihail Sadoveanu“ din Paşcani. Olimpiadele au avut loc în perioada 21 – 28 aprilie, cele mai bune rezultate înregistrându-se la faza naţională a Olimpiadei de Chimie. Astfel, Victor Pintilie din clasa a X-a E a obţinut menţiune în clasamentul general, Andrada Pavel din clasa a IX-a G menţiune specială, Ştefan Frasilă din clasa a VIII-a B menţiune specială, iar Alexandra Tudorache din clasa a IX-a G a obţinut menţiune, fiind prima sub linie în clasamentul general. Cei patru elevi au fost coordonaţi de către profesorul Otilia Pintilie.

Rezultate foarte bune au obţinut şi elevii care au participat la Olimpiada de Limbă rusă modernă. Cei doi elevi, Tatiana Saidacari, din clasa a XI-a F, şi Valentin Lavric, din clasa a XII-a F, au obţinut premiul al II-lea şi premiul special, respectiv premiul al III-lea şi premiul special, elevii fiind coordonaţi de către profesorul Anişoara Sprînceană. La Olimpiada de Limba Franceză, colegiul din Paşcani a fost reprezentat de Smaranda Berenghia din clasa a VII-a, coordonată de Lucia Eniu, şi de Claudia Căşeriu din clasa a XI-a, coordonată de Anca Aparaschivei. Elevele obţinând 96 de puncte, respectiv 88 de puncte din 100, ambele obţinând menţiune. Eleva Mihaela Gabriela Tanasanu a obţinut premiul al III-lea la Olimpiada de Religie Catolică, aceasta fiind coordonată de preotul profesor Mihai Cătău, iar la religie protestantă, din cele trei eleve participante, două dintre acestea au obţinut menţiune, Petruţa Maria Lupu din clasa a VII-a şi Rebeca Loghin din clasa a X-a, elevele fiind coordonate de Carmen Gavril. De asemenea, echipa de volei-băieţi a obţinut menţiune la faza zonală, cei nouă băieţi fiind coordonaţi de către Rodica Angheluş.  

Comentarii