Se dau rezultatele admiterii de la „Cuza“. Îngrămădeală la profilul uman

luni, 11 septembrie 2017, 01:57
2 MIN
 Se dau rezultatele admiterii de la „Cuza“. Îngrămădeală la profilul uman

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ a încheiat şi sesiunea de toamnă a admiterii, urmând să a­nunţe astăzi rezulatele finale. Deşi au fost depuse un număr mult mai mare de dosare faţă de numărul de locuri scoase la concurs, vor fi şi facultăţi care nu şi-au ocupat integral locurile de la buget.

În total, la „Cuza“ au fost depuse 1.010 dosare, 900 în format fizic şi 110 online, pe 340 de locuri la buget şi 1.163 de locuri la taxă.

Facultatea de Biologie nu a reuşit să îşi ocupe locurile de la buget nici în sesiunea de toamnă – au fost 35 de dosare depuse pe 54 de locuri la buget, în condiţiile în care 20 dintre aceste dosare au fost depuse la specializarea Biologie, unde nu mai era niciun loc liber la buget.

Într-o situaţie la fel de dificilă se află şi Facultatea de Chimie, cu doar 14 dosare depuse pentru cele 46 de locuri la buget.

Nici Fizica nu a avut succes în acoperirea integrală a locurilor, doar 8 dosare fiind depuse pe cele 43 de locuri rămase din vară.

Şi Facultatea de Geografie şi Geologie este într-o situaţie similară – 35 din cele 58 de dosare depuse au fost pentru locurile de la taxă de la specializarea Geografie, unde locurile de la buget au fost deja ocupate în admiterea din iulie, iar diferenţa de 23 sunt pentru 72 de locuri de la buget, de la specializările Geologie, Inginerie Geologică şi Ştiinţa mediului.

Ultimele două facultăţi cu restanţă la admiterea de anul acesta sunt cele două de Teologie: la cea Ortodoxă au fost depuse 20 de dosare pe 28 de locuri.

În cazul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, a existat un număr de 101 candidaţi pe 14 locuri la buget şi 165 la taxă, având căutare mare specializările Asistenţă socială, Relaţii internaţionale şi studii europene şi Ştiinţe Politice.

Matematica a reuşit să îşi ocupe cu exactitate şi ultimele 10 locuri pe care le mai avea libere la taxă, dacă toţi cei 10 candidaţi vor confirma locurile în perioada următoare.

La Sport, unde a mai fost organizată admitere doar pentru 50 de locuri la sport şi performanţă motrică, la taxă, au fost depuse 36 de dosare, iar la Litere concurenţa a fost ridicată pe puţinele locuri de la buget rămase libere – 75 de dosare pe 29 de locuri la buget şi 193 la taxă.

Facultăţile cu cei mai mulţi candidaţi din vară au repetat performanţa şi în cele trei zile de admitere din toamnă: Economia şi Administrarea Afacerilor are 367 de candidaţi pe 15 locuri la buget, 292 la taxă şi 110 la Învăţământ la distanţă, iar Psihologia a avut 240 de candidaţi pe 2 locuri la buget şi 147 la taxă.

Facultăţile de Drept şi Informatică şi-au ocupat toate locurile în timpul admiterii din vară.

Comentarii