1 Mai, Ziua Muncii/ Şomajului Tehnic. TEST

vineri, 01 mai 2020, 20:26
2 MIN
 1 Mai, Ziua Muncii/ Şomajului Tehnic. TEST

* Azi e 1 Mai; în premieră, după ani şi ani, iarba verde a patriei nu va mai geme sub povara miilor de oameni ai muncii veniţi cu maşini, pături şi grătare, păsărelele nu vor mai fugi, îngrozite şi asurzite de manele, iar natura, în general, nu va mai fi afumată de la mici şi ceafă, apoi spurcată de un strat gros de resturi lăsate de cocalari. Astăzi sărbătorim o Zi a Muncii atipică; ştiţi să vă descurcaţi, de obicei, de 1 Mai? Dar ştiţi să vă descurcaţi şi de 1 Mai 2020, în plină pandemie şi în plină a doua lună de stare de urgenţă, când mulţi oameni ai muncii au devenit oameni ai şomajului tehnic? Avem şi azi un test:

1) Ce sărbătoriţi azi, de 1 Mai?

a) Ziua şomajului tehnic! / b) Vecinul Ieremia are vin de la socri: azi e onomastica lui! / c) Că mai sunt doar 15 zile până la relaxarea măsurilor, când sper să se deschidă şi terasele, să beau şi eu o halbă rece, chiar prin mască!

2) Cu ce sentimente întâmpinaţi sărbătoarea de azi?

a) Cu sentimentul că puteam fi la grătar, cu familia, nu în casă, cu familia / b) Cu mai multe sentimente, care mi se bat cap în cap / c) Cu sentimentul de sete.

3) De ce sărbătoriţi ziua de 1 Mai?

a) Fiindcă a picat tare bine: cu tot cu Paştele am obţinut o minivacanţă de două luni! / b) Fiindcă vinul vecinului Ieremia e natural / c) Fiindcă mă antrenez pentru 15 mai.

4) Cu ce sărbătoriţi 1 Mai muncitoresc?

a) Am comandat telefonic două coşuri cu mici, cârnaţi, muştar, pâine, scobitori şi tot ce mai trebuie / b) Cu Ieremia! / c) Am comandat on-line două bidoane cu alb şi roşu.

5) Unde veţi face focul pentru grătar?

a) Fac în locul special amenajat, adică sub grătarul din cuptorul aragazului / b) De ce să fac focul? Vecinul Ieremia şi cu mine bem vinul aşa, nu fiert! / c) În locul special amenajat pe balcon, să se ducă fumul la vecini, să le intre în rufele puse la uscat.

* După cum sigur v-aţi dat seama de-a lungul deceniilor, rezultatele testelor noastre mai puţin contează, fiindcă oricând poate să apară neprevăzutul, sub diverse forme. În condiţii normale, fără pandemie, cu oameni ai muncii fericiţi, la iarbă verde, acest neprevăzut poate fi un taur furios, o turmă de oi care fac căcăreze peste tot etc. Azi nu-s condiţii normale, aşadar e cazul să fiţi fericiţi: da, este pandemie, dar nu ieşiţi la iarbă verde, deci scăpaţi de căpuşe, furnici, balegi de vacă, manelele vecinilor etc. În plus, nu mai trebuie să căraţi grătar, lemne, cărbuni etc. Să fiţi veseli şi să vă scoateţi masca de la gură înainte de a muşca din mici!

Comentarii