200 de burse pentru studenţii de la Agronomie din fondurile proprii ale universităţii

joi, 24 martie 2022, 02:50
2 MIN
 200 de burse pentru studenţii de la Agronomie din fondurile proprii ale universităţii

Studenţii Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) vor avea o şansă în plus la burse, după ce conducerea instituţiei de învăţământ superior a decis acordarea a 200 de remuneraţii din veniturile proprii ale USV. Ele vor fi acordate pentru performanţe academice, burse sociale, burse de campus sau burse ocazionale. 

Acestea se adaugă celor peste 800 de burse oferite de către universitate din bugetul de la stat. „Pentru rezultatele obţinute în semestrul I din anul universitar 2021-2022, la USV Iaşi vor fi atribuite aproximativ 1.000 de burse. Astfel, putem spune că bursele de performanţă academică, ştiinţifice, de merit, sociale, de campus şi cele pentru activităţi artistice sau sportive pe care le alocăm studenţilor noştri sunt asigurate din venituri de la buget şi venituri proprii. Până la sfârşitul acestei săptămâni, vor intra în conturile studenţilor şi bursele pe care am decis să le acordăm din veniturile proprii ale universităţii”, a declarat prof.dr. Vasile Stoleru, prorector responsabil cu activităţile sociale de la USV.

Universitatea oferă astfel de burse şi studenţilor de altă cetăţenie, de la licenţă şi master, care bursieri ai statului român. Astfel, sunt acordate 21 de burse pentru performanţe academice, în valoare de 500 lei fiecare, pentru studenţii din Republica Moldova, Ucraina şi Turkmenistan.

La USV Iaşi bursa socială are o valoare de 700 lei, bursele de merit III, II şi I au valori de 750 lei, 850 lei, respectiv 900 lei, iar valoarea bursei de performanţă academică este de 1.200 lei. Bursele din venituri proprii au valoarea de 500 lei, iar bursele pentru performanţe sportive şi cultural artistice au valoarea de 825 lei. Aproximativ 30% dintre studenţii de la Agronomie vor primi o astfel de bursă. 

 

 

Comentarii