300 de specialiști în psihiatrie vor dezbate la Iași despre metode de tratare a dependențelor și riscurile acestora

marți, 02 mai 2023, 22:39
2 MIN
 300 de specialiști în psihiatrie vor dezbate la Iași despre metode de tratare a dependențelor și riscurile acestora

În intervalul 4 – 6 mai, la Iași va avea loc Conferința națională interdisciplinară No Addict, ediția din 2023, care va reuni specialiști din țară și din străinătate care vor dezbate noutățile din domeniul sănătății mintale, a dependențelor de toate tipurile, cât și consecințele acestora. Manifestarea va avea loc la Palas, în Congress Hall, și este organizată sub egida Bridging Eastern and Western Psychiatry România, în parteneriat științific cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași,  Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie și Colegiul Medicilor Iași.

„Evenimentul reprezintă o oportunitate de a explora teme de maximă actualitate precum problemele legate de sănătatea mintală, adicțiile, tulburările cognitive, anxietatea și multe altele. Personalități de marcă din domeniul medical vor împărtăși cu generozitate din experiența lor, contribuind la un dialog viu și la clarificarea unor teme de discuție importante pentru specialiști. Așteptăm peste 300 medici și specialiști din întreaga țară și din străinătate pentru a participa la acest congres interactiv și profund transdisciplinar, problematica complexă a adicțiilor și sănătății mintale fiind de mare interes și actualitate pentru medici, dar și pentru societate în ansamblu”, dr. Ovidiu Alexinschi, coordonator al conferinței „No Addict”.

Manifestarea va fi precedată de un curs național intitulat „Interdisciplinaritate în sănătatea mintală și adicții”, care va avea loc astăzi, 3 mai 2023, și care va avea cinci secțiuni de separate de discuții și dezbatere, speakeri fiind specialiști din domeniu.

Conferința și cursul pre-conferință au fost creditate de către Colegiul Medicilor România cu 24 credite EMC, organizatorii menționând că este o oportunitate bună pentru medicii de toate specialitățile, psihologi și psihoterapeuți, să își îmbunătățească cunoștințele și să exploreze metode moderne și eficiente pentru problemele legate de psihiatrie, sănătatea mintală, alcool, droguri, joc patologic, internet sau alte subiecte conexe. 

Comentarii