93 de copii ucraineni s-au înscris în sistemul de învăţământ ieşean

joi, 28 aprilie 2022, 23:07
2 MIN
 93 de copii ucraineni s-au înscris în sistemul de învăţământ ieşean

Aproape 100 de copii refugiaţi din calea războiului din Ucraina s-au înscris în sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Iaşi, fiind vorba de mai bine de 5% din numărul total de copii refugiaţi înscrişi la nivel naţional. Mai exact, potrivit cifrelor oficiale, peste 1.700 de copii refugiaţi s-au înscris în sistemul de învăţământ preuniversitar din România, dintre care peste 1.120 de elevi şi aproximativ 620 de preşcolari. Numărul de cereri este însă mai mare, cei peste 1.700 de elevi fiind doar cei repartizaţi. Mai exact, potrivit cifrelor oficiale de la finalul săptămânii trecute de la nivel naţional, erau depuse 2.008 cereri, dintre care 667 pentru preşcolari şi 1.341 pentru elevi.

La nivelul judeţului Iaşi, potrivit informaţiilor oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, până la data de 28 aprilie, au fost depuse cereri pentru înscrierea a 93 de copii refugiaţi din Ucraina în sistemul de învăţământ ieşean în calitate de audienţi. Raportul în ceea ce priveşte preşcolarii şi elevii este de 40 de solicitări sunt pentru preşcolari, iar 53 sunt pentru înscrierea elevilor în sistemul preuniversitar, în diferite cicluri de învăţământ.

Dacă comparăm cifrele de la nivel naţional de acum două săptămâni, de pe data de 15 aprilie, putem constata că numărul de cereri nu a crescut foarte mult. Mai exact, conform unui raport al Ministerului Educaţiei Naţionale, pe 15 aprilie erau depuse 1.900 de cereri pentru înscrierea ca audienţi, dintre care 622 de preşcolari şi 1.278 de elevi, deci o creştere cu o sută de cereri în decursul a o săptămână. Pe 15 aprilie, la nivel naţional, erau repartizaţi deja şi înscrişi 1.588 de copii în şcolile şi grădiniţele din ţară, dintre aceştia 566 fiind preşcolari, iar 1.022 fiind elevi în diferite clase.

Cifrele la nivel naţional vor fi reactualizate şi publicate la nivel naţional în cursul acestei zile. Persoanele refugiate în România îşi pot înscrie copiii în sistemul de învăţământ de masă contactând reprezentanţii inspectoratelor şcolare, care îi vor putea sfătui cu privire la demersurile pe care trebuie să le facă pentru a-şi putea înscrie copiii în şcolile din ţară.

Comentarii