A fost prins a doua oară băut la volan, dar nu a fost considerată recidivă

sâmbătă, 29 ianuarie 2022, 02:58
2 MIN
 A fost prins a doua oară băut la volan, dar nu a fost considerată recidivă

Prins băut la volan în Marea Britanie, unui ieşean i s-a interzis să mai conducă automobile. Întors acasă, a fost prins din nou conducând în stare de ebrietate. Nu a fost considerat însă recidivist, aşa că a scăpat ieftin.

Prima ciocnire a lui Liviu Iordăchiţa cu legea a avut loc în august 2017, în Marea Britanie, când Tribunalul Surrey l-a condamnat la o amendă de 500 de lire sterline pentru conducerea sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor şi la 2 ani de suspendare a permisului de conducere.

Întors în ţară, Iordăchiţa s-a angajat ca mecanic auto. În seara ziei de 8 iunie 2018, după ce peste zi băuse alcool la fratele său, în Nicolina, ieşeanul s-a urcat la volanul unui Suzuki Grand Vitara şi a plecat să-şi viziteze o prietenă, în Dacia. A fost oprit însă de poliţişti pe bulevardul Alexandru cel Bun. La testarea cu aparatul Dräger, a rezultat o alcoolemie de 0,59‰ în aerul expirat. Analizele toxicologice au stabilit o alcoolemie de 1,25‰ în sânge.

Iordăchiţa a fost trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului. Deşi, la momentul în care fusese oprit de poliţişti, dreptul de a conduce îi fusese suspendat, bărbatul nu a fost tratat ca recidivist şi nici nu s-a reţinut în sarcina lui o a doua infracţiune. Sentinţa aplicată de tribunalul britanic nu fusese recunoscută de instanţele române. Ca urmare, el a primit o pedeapsă de 1 an şi 6 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. De asemenea, timp de 2 ani, el nu va avea dreptul să conducă autovehicule nici în România. Şoferul a atacat sentinţa în faţa Curţii de Apel, această instanţă urmând să reanalizeze dosarul la sfârşitul lunii martie.

Comentarii