A început admiterea la UMF Iaşi. Sunt aproape 800 de locuri la buget

vineri, 04 iunie 2021, 01:58
2 MIN
 A început admiterea la UMF Iaşi. Sunt aproape 800 de locuri la buget

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi este prima instituţie de învăţământ superior care a început procesul de admitere pentru anul universitar 2021 – 2022. De menţionat că alte instituţii de învăţământ superior din Iaşi au derulat deja o etapă de preînscriere online, care s-a finalizat şi urmează din iulie procesul normal de admitere.

În cazul UMF, candidaţii au la dispoziţie în acest an 791 locuri fără taxă distribuite astfel: 304 la Medicină, 62 la Asistenţă Medicală Generală, 9 la Nutriţie şi Dietetică, 90 la Medicină Dentară, 27 la Tehnică Dentară, 8 la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, 90 la Farmacie, 71 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi 74 la Bioinginerie.

Numărul de locuri cu taxă în lei este de 585, repartizate astfel: 188 la Medicină, 123 la Asistenţă Medicală Generală, 34 la Nutriţie şi Dietetică, 64 la Medicină Dentară, 41 la Tehnică Dentară, 16 la Asistenţă de Profilaxie Stomatologică, 70 la Farmacie, 38 la Balneofiziokinetoterapie şi recuperare şi 11 la Bioinginerie.

Studenţii internaţionali au la dispoziţie 630 de locuri pe cont propriu valutar, pentru care vor plăti o taxă anuală de 5.000 de euro, procesul de admitere fiind cel de selecţie a dosarelor.

La UMF, studenţii care candidează pe locurile în limba română, vor susţine un test grilă din două materii, la majoritatea specializărilor, fiind programat pentru data de 25 iulie. Ultimele dosare pot fi trimise pe 18 iulie, tot procesul de la UMF desfăşurându-se exclusiv online.

Spre deosebire de anul anterior, UMF introduce o premieră: candidaţii pot alege mai multe programe de studii de la universitate şi, dacă nu prin un loc la prima opţiune, pot selecta o poziţie la următoarele, în funcţie de opţiuni, dar şi de tipul de examen de admitere.

Taxa de înscriere la examenul de admitere de la UMF este de 250 de lei pentru toate specializările mai puţin Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, unde este de 350 de lei.

„Repartizarea candidaţilor în sălile de concurs va fi postată pe site-ul universităţii cu 24 de ore înainte de începerea concursului. În ziua premergătoare concursului, candidaţii au acces la sala de concurs pentru a identifica sala şi a verifica că pe tabelul cu lista de candidaţi a sălii, afişat, se regăseşte numele său. În ziua concursului, candidaţii se vor prezenta în sala unde au fost repartizaţi, având asupra lor actul de identitate, codul de participare generat din aplicaţia de înscriere (printat), certificat de naştere şi căsătorie pentru candidatele căsătorite şi declaraţia epidemiologică, păstrând regulile de distanţare fizică în vigoare la data susţinerii concursului”, au transmis reprezentanţii UMF.

Concursul va avea loc sub forma unui test grilă, cu durata de trei ore. Clasificarea candidaţilor se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 90% va avea nota obţinută la testul grilă, iar 10% media de la bacalaureat.

Comentarii