A intrat cu maşina în şanţ şi va face puşcărie ani de zile: de vină, stejarii din pădure

sâmbătă, 31 iulie 2021, 01:50
1 MIN
 A intrat cu maşina în şanţ şi va face puşcărie ani de zile: de vină, stejarii din pădure

Un sătean din comuna Ion Neculce va ajunge la puşcărie dintr-o prostie. S-a urcat la volan băut şi fără permis şi s-a înfipt cu maşina într-un şanţ. Ghinionul său a fost că nu a mai reuşit să o scoată de acolo, faptul ajungând la cunoştinţa procurorilor, iar apoi pe masa judecătorilor. 

În seara zilei de 21 mai 2015, Vasile Doleanu s-a urcat la volan, ieşind la plimbare pe uliţele satului Găneşti. La un moment dat, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina în şanţ. Sătenii din preajmă au încercat să-l ajute să pună Dacia înapoi pe carosabil, fără însă a reuşi. În cursul urmăririi penale, Doleanu şi-a recunoscut fapta, dar a negat-o ulterior în faţa judecătorilor.

Totuşi, magistraţii păşcăneni au constatat că în cei şase ani trecuţi de la incident bărbatul nu mai comisese nicio faptă. Acest lucru, coroborat cu faptul că incidentul nu dusese la pagube materiale sau victime, are de regulă drept consecinţă o pedeapsă cu suspendare. Doleanu mai avea însă condamnări la activ, inclusiv una pentru furtul a 23 de stejari de la Strunga, vânduţi ulterior ca lemn de foc. Pedeapsa rezultantă a fost de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Apelul declarat de Doleanu va fi judecat la sfârşitul lunii septembrie.

Comentarii