„Nu de bani ducem lipsă, ci de proiecte serioase şi credibile”. Ce propune cel mai nou candidat la Primărie?

vineri, 29 martie 2024, 02:50
2 MIN
 „Nu de bani ducem lipsă, ci de proiecte serioase şi credibile”. Ce propune cel mai nou candidat la Primărie?

„Am o viziune proprie pe care o gândesc şi o studiez de mai mulţi ani: vreau să fac Iaşul cel mai inteligent în România. Asta nu înseamnă doar conceptul de smart city, ci şi soluţiile pe care vrem să le aplicăm, legate de mediu şi de trafic. Trafic, poluare, locuri de muncă”, a menţionat cel mai nou candidat înscris în cursa pentru primărie că ar fi câteva dintre problemele ieşenilor. „Astăzi, oraşele concurează între ele, nu mai concurează ţările”, spune Andrei Ciuhodaru, adăugând că rezolvarea celor trei situaţii enumerate constă în investiţii. Aceste soluţii inteligente presupun rezolvări nu doar punctuale ale disfuncţionalităţilor oraşului, ci tratarea acestora într-un mod integrat, pentru că „toate se conectează, se ajută, respectiv se potenţează una pe cealaltă”, a explicat el.

De profesie arhitect, cunoscut şi pentru implicarea în acţiunile civice pro-autostradă, Andrei Ciuhodaru candidează la alegerile locale din 9 iunie pe listele partidului REPER. Fondatorul acestei formaţiuni, fostul prim-ministru Dacian Cioloş, a fost prezent ieri la lansarea candidaturii lui Andrei Ciuhodaru. „E important să avem în Moldova centre urbane importante şi investiţii în infrastructură”, a spus el, estimând pe de altă parte că în 5-7 ani Republica Moldova trebuie să fie pregătită să adere la Uniunea Europeană „şi atunci Iaşul e cu atât mai important”.

„Conectat la infrastructură şi cu un primar cu viziune – care să ştie să atragă fonduri europene şi care să ştie să vorbească pe limba europenilor – poate să fie un moment de relaxare pentru Iaşi. Din păcate, în ultimul timp, Iaşul a fost condus de oameni care se ocupă mai mult cum să-şi rezolve dosarele în justiţie decât să gândească un proiect de dezvoltare a municipiului, a zonei metropolitane şi a judeţului”, a afirmat Cioloş.

Candidatul REPER la primărie e un om cu viziune şi cu experienţă europeană, care cunoaşte Iaşul ca pe buzunarele lui, l-a descris el pe Andrei Ciuhodaru. Pe de altă parte, „nu de bani ducem lipsă, dacă asta este problema, ci de proiecte serioase şi credibile”, a adăugat Dacian Cioloş, dând exemplul Clujului şi Braşovului. La Iaşi, nu există viziunea integrată urbanistică – pentru că asta ar atrage şi investitori, şi turişti, şi oameni care să se stabilească aici, a arătat el. 

Comentarii