Abia liberat, Purice a sărit iar după gratii: două dosare penale, unul după altul

sâmbătă, 10 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Abia liberat, Purice a sărit iar după gratii: două dosare penale, unul după altul

Un ieşean pare să fi fost hotărât să se întoarcă la închisoare cât mai curând posibil. La o lună după liberarea condiţionată, acesta a incendiat gospodăria unui consătean, iar apoi a furat iepurii altei vecine. Deşi s-a oferit să-şi despăgubească consistent victimele, judecătorii nu au avut altă posibilitate decât să-l condamne din nou.

Gheorghe Purice a fost liberat condiţionat pe 2 martie anul trecut, mai având un rest de 88 de zile neexecutat din pedeapsă. Pe 15 martie, aproape de miezul nopţii, a dat foc fânului din curtea lui C.P. Incendiul s-a extins la casa şi anexele gospodăreşti ale acestuia, dar şi la o anexă a unei vecine, E.H. A doua faptă pentru care Purice a fost trimis din nou în judecată a fost comisă pe 17 martie, când bărbatul a intrat în curtea lui E.P., de unde furat două iepuroaice de rasă.

Purice a fost trimis în judecată în martie, sub acuzaţiile de distrugere şi furt calificat. În faţa judecătorilor din Hârlău, el s-a arătat de acord să-i plătească lui E.P. 600 de lei, preţul iepuroaicelor, iar lui C.P. 100.000 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor arse. El şi-a explicat faptele prin starea de ebrietate în care se afla la momentul comiterii lor. Dată fiind perioada scurtă de timp trecută de la liberare până la săvârşirea infracţiunilor, bărbatul a fost judecat ca recidivist. În aceste condiţii, limitele pedepsei se majorează cu jumătate.

Atât distrugerea prin incendiere, cât şi furtul calificat sunt pedepsite cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. Ca recidivist, Purice se putea aştepta la un minim de 3 ani şi la un maxim de 10 ani şi jumătate de închisoare. Îşi recunoscuse ambele fapte, deci urma ca aceste limite să fie reduse cu o treime. Judecătorii au optat pentru o pedeapsă de 4 ani de detenţie, la care urmează să se adauge cele 88 de zile rămase neexecutate. Sentinţa a fost contestată de inculpat. Dosarul urmează să fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare. 

 

 

Comentarii