Afla ce este un termosemineu si care-i sunt avantajele

miercuri, 13 februarie 2019, 15:07
3 MIN
 Afla ce este un termosemineu si care-i sunt avantajele

Poate te gandesti sa iti construiesti o casa, sau o cabana sau vrei doar sa oferi un look nou apartamentului tau. Indiferent de care ar fi varianta aplicabila in cazul tau, un aspect important de luat in vedere va fi sursa de caldura. cu siguranta ai auzit de toate posibilitatile de pe piata, sobe din metal, sobe care functioneaza cu lemne, insa intrebarea este, ai auzit de conceptul de termosemineu?

Ce este un termosemineu?

In cazul in care acest termen este nou pentru tine, hai sa incepem prin a lamuri ce inseamna. Un termosemineu mai este cunoscut si sub denumirea de focar central. Si de fapt conceptul inseamna ca semineul este in acelasi timp si centrala termica.

 Multe dintre casele moderne merg pe principiul de a salva energie, de a fi eficiente din punct de vedere energic. In multe dintre aceste case cerintele de incalzire sunt atat de mici incat uneori nici nu este nevoie de un boiler. Astfel se poate pune intrebarea: este un termosemineu suficient?

Un termosemineu combina doua dintre cele mai importante si necesare functii intr-un tot compact:

  • Caldura necesara pentru casa ta poate fi oferita in totalitate de un termosemineu
  • Partea de semineu ofera destula energie pentru a preincalzi apa pe care o utilizezi in casa

Cu alte cuvinte, un termosemineu este aproape acelasi lucru cu a avea o centrala termica in casa, insa economisesti multa energie. De asemenea, poti instala un termosemineu intr-o casa pe care acum o construiesti sau poti renova o casa deja existenta cu el.

Un termosemineu functioneaza pe baza a doua principii fundamentale:

  • Il poti conecta direct la un sistem de incalzire din casa ta
  • Sau termosemineul poate transmite direct apa incalzita spre un tanc de apa

Cum functioneaza un termosemineu?

Apa rece care merge inspre termosemineu este incalzita printr-un schimbator de caldura de catre caldura produsa de semineu. Dupa ce apa este incalzita, aceasta poate fi transmisa sau direct spre un sistem de incalzire sau spre un tanc de apa.

In cazul in care merge direct spre sistemul de incalzire, ajunge direct la radiatoare sau la incalzirea din podea (daca are temperatura suficient de ridicata). Daca temperatura nu este optima, termosemineul ofera incalzire aditionala a apei.

Astfel nu mai ai nevoie de incalzire centrala sau centrala termica?

In anumite situatii, si mai ales in cazul caselor ce necesita un nivel scazut de energie, poti uita cu dezavarsire de centrala termica utilizand un termosemineu. Insa asta tine si de necesitatile tale, deoarece de apa calda e posibil sa ai nevoie si pe perioada de vara, iar pornitul semineului intr-o luna calduroasa nu e o idee tare placuta.

Insa o alternativa ingenioasa la aceasta problema ar fi instalarea unui boiler ce functioneaza cu energie solara. Astfel macar poti asigura ca ai acces la apa si in lunile calduroase, fara a incalzi toata casa.

Alege un termosemineu conceput pentru confortul tau

Poti instala un termosemineu si intr-o casa noua si intr-una deja existenta. Trebuie insa sa apelezi la ajutorul unui expert pentru a asigura conexiunea dintre schimbatorul de caldura si centrala termica sau tancul de apa.

In astfel de situatii cea mai buna idee este sa apelezi aici  la o companie care are deja expertiza in domeniu si care poate garanta siguranta si durabilitatea produselor, o companie cum ar fi Seminee-expert.ro. Alege siguranta casei tale!

Date de contact:

  • 4 0721 280 587 / +4 0784 292 820 / +4 0744 207 437
  • +4 031 8169286

Comentarii