Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ai nevoie de un electrician? Alege-l pe cel mai bun!

GALERIE
electrician
  • electrician
- +

Fie că ai nevoie de o lucrare completă pentru toată instalația electrică, fie că vrei doar repararea unei defecțiuni, acest articol te va invata cum să alegi cel mai bun electrician.

Chiar dacă nu pare cel mai greu lucru din lume, de exemplu, instalarea aparatelor electrocasnice, necesită ajutorul unui profesionist. Înainte de efectuarea oricărei lucrări, este indicat ca un electrician autorizat să verifice dacă sunt instalate dispozitivele de împământare, legare și alte măsuri de siguranță, cum ar fi dispozitivul de curent rezidual.

 

Și chiar dacă inițial pare comod să apelezi la o recomandare,  sau să formezi primul număr de pe google, vă sfătuim să ai în vedere câteva aspecte înainte să faci alegerea persoanei cu care iți dorești să colaborezi.

În ceea ce privește energia electrică, chiar și persoana cea mai capabilă poate face greșeli simple care duc la accidente grave, motiv pentru care inspecția și testarea sunt atât de importante. De aceea, este întotdeauna mai bine să consulți un profesionist acreditat.

    Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere:

  • Caută un electrician acreditat. Cel mai important factor de luat în considerare atunci când alegi un electrician este să fie acreditat. O licență este garanția ta că antreprenorul a efectuat cursurile și lucrările necesare pentru a efectua munca în condiții de siguranță și în mod corect. Întotdeauna, asigură-te că este actuală și fă o verificare online, dacă este posibil. Asigură-te că licența deținută acoperă tipul de muncă de care ai nevoie. Unele licențe electrice pot avea restricții. De asemenea, este important să verifici că electricianul poartă toate asigurările necesare. Cere să vezi copii ale licențelor curente, astfel încât să fii convins că nu au expirat. Atunci când ai nevoie de un electrician disponibil la orice oră, este indicat să știi deja la cine trebuie să apelezi.

 

  • Întotdeauna obține  un plan scris pentru lucrare și cere electricienilor să precizeze ceea ce este inclus în manoperă. În acest fel, ambele părți sunt conștiente de ceea ce va fi realizat și de costul așteptat. Odată ce lucrările au fost finalizate, electricianul ar trebui să emită certificarea pentru a declara că au fost realizate la standardul corect și că respectă reglementările electrice.

 

  • Cere recomandări. O recomandare a unei persoane în a cărei opinie ai încredere poate fi de neprețuit atunci când alegi orice tip de comerciant sau serviciu. Știind că a avut o experiență pozitivă cu un electrician, și a fost mulțumită de nivelul de serviciu și de manoperă este o confirmare că îl poți alege. Dacă nu poți obține o recomandare, adresează-te electricianului și cere-i referințe.

 

  • Atitudine și comunicare. Nimeni nu se bucură  de colaborarea cu o persoană care prezintă o atitudine negativă sau un comportament necorespunzător. Ia în considerare dacă aceștia ajung la timp la lucrare , dacă anunță întârzierile și în general modul de comunicare cu tine. De cele mai multe ori atitudinea profesională se reflectă în calitatea manoperei furnizate.

  • Prețul. Asigură-te întotdeauna că îi comunici exact ce lucrare dorești, precum și accesoriile exacte și materialele pe care vrei să le utilizezi. Stabilește cu electricianul un preț care să se încadreze bugetului tău însă nu alege  cea mai ieftină opțiune pentru că, în mod cert prețul reflectă calitatea serviciului prestat.

Chiar dacă nu ai o lucrare de efectuat în acest moment, este bine să derulezi acest proces de “recrutare” a unui electrician care să te ajute în situații de urgență. Nu stii niciodata cand ai nevoie de o reparatie urgenta, efectuata de catre cineva cu experienta.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri