Alpinişti jefuiţi la o pensiune din Iaşi. Hoţul, dat de gol de o ploaie neanunţată!

vineri, 16 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Alpinişti jefuiţi la o pensiune din Iaşi. Hoţul, dat de gol de o ploaie neanunţată!

Un ieşean şi-a jefuit vecinii de cameră, cazaţi la aceeaşi pensiune, pe care abia îi cunoscuse. Deşi infractor "profesionist", hoţul a acţionat ca un amator. A fost recunoscut de păgubiţi din fotografii şi a lăsat suficiente amprente pentru a face din misiunea de arestare a lui un simplu antrenament pentru poliţişti. Rezultatul a fost o condamnare sigură. Deţinut deja în Copou, Valentin Brezuleanu va rămâne după gratii timp de peste 16 ani.

În noiembrie 2015, Brezuleanu s-a cazat la Hostel Palace, ocupând camera 9, iar apoi camera 7. În aceeaşi pensiuine erau deja cazaţi, din septembrie, 5 alpinişti utilitari, care efectuau lucrări în zonă. Aceştia stăteau în camerele 8 şi 10. Cu unul dintre ei, Viorel V., Brezuleanu a făcut cunoştinţă, schimbând câteva cuvinte. În dimineaţa zilei de 24 noiembrie, alpiniştii au plecat la lucru. Profittând de ocazie, Brezuleanu a forţat uşa camerelor 8 şi 10, furând din interior un laptop cu încărcător şi un stick de internet, o tabletă, o borsetă în care se aflau un tub de pastă de dinţi şi un aparat de bărbierit, un briceag, o sticluţă cu nicotină pentru ţigara electronică şi un încărcător de telefon. Apoi a părăsit pensiunea, fără a mai face formalităţile necesare.

Spargerea a fost constatată după nici două ore, întrucât alpiniştii au trebuit să plece de pe şantier din cauza vremii nefavorabile. Cum Brezuleanu era singura persoană care mai era cazată la etajul respectiv şi dat fiind că dispăruse, bănuielile s-au îndreptat de la bun început împotriva lui. Probele adunate de anchetatori au eliminat orice dubiu. Arestat, hoţul a negat iniţial săvârşirea faptei, recunoscând-o însă ulterior. Procesul s-a desfăşurat în condiţiile în care Brezuleanu era deja închis, în urma unei sentinţe de 15 ani, 11 luni şi 10 zile de închisoare aplicată de Judecătoria Sectorului 4, rezultată din contopirea mai multor pedepse anterioare. "Bonusul" aplicat de magistraţii Judecătoriei ieşene au ridicat pedeapsa totală la 16 ani, 7 luni şi 10 zile de închisoare. Apelul declarat de Brezuleanu împotriva sentinţei va fi judecat în septembrie.

Comentarii