De Business

Punem punctul pe știi

Amazon, companie cu mii de angajaţi în Iaşi, va face concedieri masive la nivel mondial

luni, 14 noiembrie 2022, 20:10
1 MIN
 Amazon, companie cu mii de angajaţi în Iaşi, va face concedieri masive la nivel mondial

Amazon va anunţa în aceste zile că îşi va reduce efectivele cu 10.000 de persoane, fiind cea mai importantă mişcare de acest fel din istoria companiei, scrie New York Times, scrie hotnews.ro.

Amazon se va alătura altor giganţi tech, precum Facebook şi Twiter, care au decis să facă disponibilizări. Concedierile se vor produce în divizii precum „devices” Alexa, retail şi resurse umane, spun sursele citate de publicaţie. Compania are deschise la Iaşi o firmă care are un număr de 3.216 angajaţi, conform datelor din ultimul bilanţ publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Amazon are 1,5 milioane de angajaţi în lume. Şi pentru Amazon, perioada pandemiei a adus rezultate record, iar numărul de angajaţi s-a dublat în doi ani. Tot la fel de repede lucrurile s-au schimbat, iar la început de 2022, business-ul Amazon creştea în cel mai mic ritm din ultimii 20 de ani.

În trimestrul al treilea creşterea a fost mai vioaie, dar compania a avertizat că în trimestrul curent şi în 2023 creşterea ar putea fi la fel de mică precum în 2001. Amazon deja a „îngheţat” angajările în anumite oraşe mai mici din SUA şi în câteva divizii. Aceste decizii au venit foarte rapid, semn că s-a înrăutăţit brusc climatul economic.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii