Amendat din greşeală din cauza carantinei

joi, 11 noiembrie 2021, 02:50
1 MIN
 Amendat din greşeală din cauza carantinei

Un ieşean s-a trezit amendat din greşeală. La sfârşitul lui noiembrie anul trecut, Ioan M. a primit un proces-verbal de contravenţie prin care era amendat cu 1.000 de lei întrucât cu o zi înainte se afla pe stradă, în jurul orei 15.30. În acest mod, el ar fi încălcat măsura de carantinare impusă în cazul lui. Imediat, ieşeanul s-a adresat Judecătoriei, cerând anularea amenzii, arătând că nu s-a aflat în carantină şi nu ar fi fost înştiinţat de nimeni despre această măsură.

În replică, Inspectoratul Poliţiei Judeţene a solicitat respingerea plângerii ca neîntemeiată, întrucât situaţia de fapt ar fi fost corect reţinută. Reprezentanţii Poliţiei nu au depus însă la dosar niciun înscris din care să rezulte că împotriva lui Ioan M. s-ar fi luat măsura carantinării. Pentru lămurirea situaţiei, judecătorii au solicitat detalii Direcţiei de Sănătate Publică.

Aceasta a confirmat printr-o adresă oficială că pe numele petentului nu fusese emisă nicio decizie de carantinare. Ca urmare, procesul-verbal a fost anulat. Deşi, în faţa Judecătoriei, IPJ nu a prezentat nicio dovadă că amenda ar fi fost aplicată corect, Poliţia a făcut apel împotriva sentinţei. Tribunalul a stabilit ieri ca termen de pronunţare data de 25 noiembrie.

Comentarii