De Business

Punem punctul pe știi

Antibiotice Iaşi, aproape de finalizarea angajărilor în Vietnam

miercuri, 28 februarie 2018, 02:50
1 MIN
 Antibiotice Iaşi, aproape de finalizarea angajărilor în Vietnam

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa antibioticelor din ţară îşi propune să facă anul acesta investiţii de trei ori mai mari ca în 2017. Antibiotice SA din Iaşi va investi anul acesta 116 milioane de lei atât în ţară cât şi reprezentanţele din străinătate.

În Vietnam, de exemplu, firma caută să angajeze personal pentru locaţia deschisă acolo. Ioan Nani, CEO în cadrul companiei ieşene a menţionat pentru  „Ziarul Financiar” că în anii trecuţi şi-a atins ţintele şi că în 2018 continuă consolidarea pe pieţele externe. „Deschidem la Chişinău o reprezentanţă, în a doua jumătate a anului deschidem o reprezentanţă şi la Kiev, în Vietnam unde avem o reprezentanţă finalizăm angajările, deja am adus 30 de produse pe piaţa din Vietnam. Luna vi­itoa­re mer­gem în SUA pentru doi noi parte­neri distribuitori”, a explicat acesta.  

Menţionăm faptul că anul tre­cut, 32% din cifra de afaceri a ve­nit de la export. Pentru anul acesta, reprezentanţii firmei ieşene şi-au propus ca să  asigure 40% din afaceri din export. Listată la Bursă, compania a înregistrat anul trecut vânzări de 336 milioane de lei şi un profit de 33 milioane de lei. Pentru anul 2018, compania şi-a bugetat un profit net de 29,5 milioane de lei, în scădere cu 12% faţă de cel preliminar raportat pentru 2017, şi venituri totale de 350 milioane lei, adică cu 3% în plus. Bugetul de venituri şi cheluieli pe 2018 al companiei este supus votului acţionarilor în şedinţa de pe 5 martie. 

 

 

Comentarii