De Business

Punem punctul pe știi

Antibiotice Iaşi câştigă o nouă licitaţie în UK: 5 milioane de euro pentru un contract până în 2025

luni, 26 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Antibiotice Iaşi câştigă o nouă licitaţie în UK: 5 milioane de euro pentru un contract până în 2025

Compania Antibiotice Iaşi dă o lovitură pe piaţa medicamentelor: a câştigat o nouă licitaţie în Marea Britanie, pe care reprezentanţii companiei o numesc cea mai mare piaţă europeană pentru produse antiinfecţioase din gama penicilinelor sterile injectabile. 

Antibiotice Iaşi a câştigat licitaţia organizată de Autoritatea Naţională de Sănătate, iar contractul, în valoare de 5 milioane de euro, se va derula pe o perioadă de 2 ani – 2023 – 2025. În acest răstimp, compania ieşeană se angajează să livreze lunar către spitalele din UK cinci peniciline betalactamice.

Reprezentanţii Antibiotice spun că, prin acest contract, îşi consolidează cota de piaţă, care variază de la 20 la 50% din consumul naţional al Marii Britanii, în funcţie de produs.

„Suntem mândri de acest nou rezultat obţinut în Marea Britanie, este a doua oară consecutiv când adjudecăm o licitaţie atât de importantă pe o piaţă europeană, care ne plasează în topul jucătorilor mondiali de peniciline sterile injectabile. Este o realizare care îmbină competitivitate, calitate la cele mai înalte standarde de siguranţă şi eficienţă terapeutică şi un supply-chain optim. Acest fapt reprezintă o premisă în atingerea obiectivelor ambiţioase pe care ni le-am asumat în planul nostru de afaceri «The Future Together» care pentru piaţa externă presupun dublarea cifrei de afaceri în orizontul următorilor 7 ani”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Acesta a mai explicat că planul de dezvoltare al companiei are ca obiective, în orizontul anilor 2030, atingerea unui potenţial de creştere al afacerii la 250 milioane euro şi a unei profitabilităţi de 50 milioane de euro. Companie ieşeană îşi propune dublarea cifrei de afaceri la export, prin expansiune internaţională adaptată la modele de business diferenţiate pe zone geografice, precum şi majorarea cotelor de piaţă deţinute atât în România cât şi pe pieţele internaţionale.

Reprezentanţii companiei susţin că Antibiotice Iaşi este lider în producţia de pulberi sterile injectabile din România, având 60,1% cotă de piaţă. 

Comentarii