ApaVital extinde reţelele de apă şi de canalizare în Iaşi şi în trei comune vecine

miercuri, 23 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 ApaVital extinde reţelele de apă şi de canalizare în Iaşi şi în trei comune vecine

Un nou contract de lucrări, parte din proiectul uriaş derulat de ApaVital pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare în judeţ, a intrat în procedura de atribuire. Investiţia vizează municipiul Iaşi şi o parte din Zona Metropolitană, respectiv comunele Valea Lupului, Rediu şi Holboca. 

Pachetul scos la licitaţie este împărţit în două loturi. Primul dintre ele se referă la reabilitarea reţelei de alimentare cu apă pe o lungime de 9.583 metri liniari, reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 7.003 metri şi extinderea ei cu 5.853 ml, precum şi amplasarea a 7 staţii de pompare a apei uzate – toate în municipiul Iaşi, precum şi extinderea reţelelor de canalizare în localităţile Dancu şi Holboca (cu 2.655 m), respectiv Rediu şi Breazu (15.883 m), cu staţii de pompare aferente.

Al doilea lot prevede reabilitarea reţelei de canalizare menajeră prin cămăşuire pe o lungime de 1942 ml, respectiv prin foraj orizontal pe o lungime de 340 ml şi extinderea reţelei similare în Valea Lupului (3.250 m). Primul lot a fost estimat la 87,86 milioane de lei, iar al doilea, la 16,23 de milioane. Termenul de înscriere a ofertelor este 23 ianuarie, evaluarea lor urmând să se facă după componenta financiară (85 la sută) şi după durata suplimentară a perioadei de garanţie (până la 60 de luni, de la cele 36 obligatorii). Termenul de execuţie pentru fiecare lot este 20 de luni. 

 

 

Comentarii