Ar trebui mutat biroul primarului în cupola de sticlă a Palatului Braunstein?

joi, 17 martie 2022, 02:50
3 MIN
 Ar trebui mutat biroul primarului în cupola de sticlă a Palatului Braunstein?

Iată că nici bine nu a trecut ziua inaugurării noului Palat Braunstein ca am si primit la redacţie o propunere foarte interesantă în legătură cu folosirea acestuia. 

Spun unele surse ale noastre, care monitorizează mobilitatea urbană a aleşilor, că în viitorul foarte apropiat se va discuta propunerea ca biroul edilului nostru să fie mutat în cupola de sticlă a Palatului. În expunerea de motive a acestui proiect de hotărâre se spune că oricum clădirea actualei primării urmează să intre în reparaţii şi că în aceste condiţii şeful administraţiei locale trebuie să beneficieze de un alt birou cu tot confortul şi prestigiul necesare funcţiei.

Ori ce poate fi mai nimerit decât acel spaţiu deschis spre cer din clădirea nou dată în folosinţă? Propunerea ar aparţine unei asociaţii înfiinţate în urmă cu mai mulţi ani, cu denumirea „Je suis Chirica”, iar membrii acesteia sunt un grup de oameni de afaceri cu interese în domeniul imobiliar, care sunt specialişti în probleme locative.

Nici bine nu a fost anunţată că iniţiativa a şi stârnit protestele opoziţiei.PSD susţine că acţiunea nu ar umrări altceva decât să îi ofere o perspectivă primarului asupra afecerilor rivalului său politic Cristi Stanciu, care deţine hotelul Traian, dar şi Casa Modei. Ambele obiective sunt în raza vizuală a cuiva care ar locui în cupola menţionată şi i-ar da posibilitatea să afle la ce ore din zi şi din noapte se întâmplă orice în cele două obiective.

Opoziţia USR spune însă că propunerea nu ar avea alt rol decât acela de a-l aduce pe primar mai aproape de Cafeneaua Piaţa Unirii, o afacere bănuită a fi sub controlul acestuia de mai multă vreme, dar negată, fireşte, de edil. Oricare va fi soluţia acestei iniţiative, susţin reprezentanţi ai societăţii civile, este clar că primarul se află deja într-o bulă proprie, de sticlă sau de interese, care-l ţine departe de doleanţele reale ale electoratului. Înainte de a intra în dezbaterea Consiliului Local, propunerea trebuie să mai primească avizul DIICOT şi DNA.

Oare Costel Alexe nu ar putea primi refugiaţi la ranch-ul său de la Sculeni?

Am primit de asemenea la redacţie mai multe propuneri, unele îndreptate spre ajutorarea refugiaţilor ucrainieni, care în aceste zile sunt încercaţi greu de consecinţele războiului cu Rusia.

Ne-a atras atenţia părerea unui cetăţean simplu, din mediu rual, care ştie foarte bine valoarea unui adăpost de vremea rea, mai ales în aceste vremuri câineşti de început martie. „Iată, ne spune, cititorul, oare nu ar fi bine ca domnul preşedinte Costel Alexe să pună la dispoziţia refugiaţilor ranch-ul său de la Sculeni? Este aproape de punctul de trecere a frontierei prin care vin în ţară, zilnic, sute de refugiaţi. Are o suprafaţă suficientă pentru a adăposti o sută de suflete şi este ferit de privirile indiscrete  de un gard de tablă zincată”, spune cititorul nostru.

Bună idee, iată, ne facem datoria de intermediari, înaintând-o pe această cale secretariatului domnului preşedinte, spre competentă analiză şi rezolvare. Îndrăznim chiar să spunem că după o asemenea întrebuinţare a spaţiului, şi ştiind problemele domnului preşedinte cu Justiţia, primăria din localitate ar putea elibera certificat de bună purtare, care poate fi de folos la proces, arătând că tabla de care face pricină DNA a fost folosită în scopuri umanitare, ceea ce nu-i de ici, colea, trebuie să recunoaştem.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii