Arhiepiscopia Iaşilor a renovat o rezervă pentru mamele care nasc natural

miercuri, 11 august 2021, 01:50
2 MIN
 Arhiepiscopia Iaşilor a renovat o rezervă pentru mamele care nasc natural

IPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a sfinţit, la începutul acestei săptămâni, o rezervă renovată şi dotată la standarde europene, spaţiu destinat mamelor care nasc natural. 

Rezerva care poartă numele Sfintei Emilia a fost renovată în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna” din Iaşi, fiind realizată în cadrul unui parteneriat dintre Spitalul „Elena Doamna” şi Arhiepiscopia Iaşilor.

În mod concret, în cadrul parteneriatului, Biserica Ortodoxă şi-a asumat susţinerea lucrărilor de renovare şi dotare a unui spaţiu care nu era folosit din incinta unităţii medicale. Acest spaţiu a fost renovat complet, costul lucrărilor ridicându-se la 90.000 lei, fiind acoperite de Arhiepiscopia Iaşilor, prin Departamentul Pro Vita şi Protopopiatele Iaşi 1, 2 şi 3. 

Evenimentul de binecuvântare a spaţiului a avut loc luni, în cadrul unei manifestări la care au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Iaşi şi membri ai personalului unităţii medicale.

În cadrul evenimentului au fost acordate şi trei distincţii din partea IPS Teofan pentru activitatea de misiune desfăşurată în cadrul maternităţii. Astfel, „Crucea Sfântul Ierarh Dosoftei” a fost acordată managerului instituţiei, dr. Gabriel Martinescu, dar şi preoţilor Florin Gherasă şi Cosmin Brînză, implicaţi în cadrul acestui acest proiect.

Potrivit reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşi, acesta nu este primul parteneriat dintre Biserică şi Spitalul „Elena Doamna”, existând diferite activităţi încă din 2018. Astfel, până în prezent s-a achiziţionat gaz ilariant pentru naşterile naturale, a fost organizat un cabinet de consiliere pentru mame în cadrul maternităţii, dar şi un „colţ al tăticilor” unde se poate aştepta în timpul naşterilor. 

Comentarii